Afbeelding

Lezing Andrea Maier en Bas Heijne Eeuwig Houdbaar dankzij de wetenschap? op Buitenplaats Doornburgh

Vrije tijd

MAARSSEN > Op zaterdag 14 maart komen verouderingsonderzoeker Andrea Maier en publicist Bas Heijne naar Buitenplaats Doornburgh in Maarssen om daar te spreken over de strijd om de eeuwige jeugd.

Volgens Maier is een medicijn tegen veroudering binnen bereik. Mensen kunnen dan gezond 130 jaar of ouder worden. Tot het zo ver is geeft Maier tips om ook zonder een wondermiddel langer gezond en fit blijven. Heijne is kritisch op de toekomstige technieken voor de ‘mensverbetering’.

In het programma DWDD voorspelde futuroloog Yuval Noah Harari dat het in de nabije toekomst mogelijk is om een medische ‘upgrade’ te kopen waarmee bepaalde mensen hun leven kunnen verbeteren en verlengen. Hij schetste een toekomst waarin dit enkel voor de rijken beschikbaar wordt met als gevolg: een nieuw soort mens. Het eindeloze leven is onderwerp van discussie: onder andere Yuval Noah Harari voorspelde in het programma DWDD een levensverlengende ‘upgrade’ voor de rijken der aarde. Andrea Maier praat bezoekers bij over wat er nu en in de nabije toekomst wetenschappelijk mogelijk is. Volgens haar is er veel wat wij zelf kunnen doen om ons leven te verbeteren. Bas Heijne onderzocht voor zijn tv-serie ‘De Volmaakte Mens’ kritisch de grenzen van de nieuwe technieken voor het verbeteren van de mens. Tijdens de lezing wordt besproken welke middelen heeft de wetenschap te bieden heeft. Wat is de zin en onzin van de wetenschappelijke beloften? En moeten we wel alles willen wat wetenschappelijk mogelijk is?

Lezing Tentoonstelling ENDLESS LIFE

Deze lezing is onderdeel van ENDLESS LIFE waarin kunstenaars en wetenschappers op Buitenplaats Doornburgh reflecteren op het eeuwige leven. Voor de lezing is het mogelijk de kunst van ENDLESS LIFE te ontdekken in het voormalige kloostergebouw met werken van verschillende hedendaagse beeldende kunstenaars; Daan Roosegaarde, Isabelle Andriessen, Sander Breure & Witte Van Hulzen, Daan Couzijn, Robert Glas, Nathaniel Mellors (UK), Katja Novitskova (EE), Temra Pavlovic, Rustan Söderling (SWE), JCJ Vanderheyden en Hannes Wiedemann (DU). Kaarten voor deze lezing en tentoonstelling zijn te koop via de website van Buitenplaats Doornburgh [www.buitenplaatsdoornburgh.nl]

Lezing plus dineren

De lezing start op zaterdag 14 maart om 15.30 t/m 17.30 op Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 36021 GH Maarssen. Kaarten voor de lezing zijn online te kopen via www.buitenplaatsdoornburgh.nl Het is mogelijk om aansluitend op de lezing te genieten van een bijzonder diner bij DeZusters met een korting. Reserveer online via www.dezusters.nl

Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws
Afbeelding
Vechtse Plussers in actie Lezersnieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Schade door harde windstoten in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
Afbeelding
Start maatregelen in Rondeveense tuinen met te veel lood in de grond Nieuws
Afbeelding
De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over brug Vreeland, woningen Maarssen en NIeuwer Ter Aa en Scheendijk in Breukelen Gemeente
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Orkest SDG uit Tienhoven kan terugkijken op een zeer geslaagd concert in de mooie Dorpskerk in Maarssen Lezersnieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Creatieve workshops bij Kunstronde Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Elly de Bruin en Jan Ligthart uit Abcoude Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws