Afbeelding
Stijn Poelstra | Stijnstijl Fotografie

Let’s walk, 1e editie van de Urban Walk Utrecht op 25 oktober

Vrije tijd

UTRECHT > Op zondag 25 oktober vindt de eerste editie van de Urban Walk Utrecht plaats. 

Na drie zeer succesvolle edities van de Utrecht Urban Trail krijgen wandelaars een eigen evenement. De Urban Walk Utrecht is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de Domstad. Deelnemers starten en finishen in het Wilhelminapark en kunnen kiezen uit een parcours van 10 of 20 km.

Gerrit Rietveld

De Urban Walk Utrecht staat dit jaar in het teken van Gerrit Rietveld. Een van de beroemdste inwoners van Utrecht. Gerrit Rietveld werd in 1888 geboren in Utrecht en stierf er in 1964. Rietveld was meubelmaker en ontwierp in 1919 de meest beroemde stoel ter wereld: de rood-blauwe lattenstoel. Kort daarna bouwde hij Rietveld Schröderhuis; icoon van de stijl en dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Een architect was geboren! De invloed van Rietveld is op veel plekken in Utrecht te zien, daarom staat de eerste editie van de Urban Walk Utrecht in het teken van Gerrit Rietveld. De route loopt niet alleen langs de woning van Rietveld, maar ook door de keuken en het atelier van zijn meest bekende woning: Het Rietveld Schröderhuis.

COVID-19M

et inachtneming van de geldende richtlijnen streeft de organisatie naar een mooie eerste editie in oktober. Wegens de genomen maatregelen zullen er tijdens deze editie een beperkt aantal deelnemers worden toegelaten. Er kan uitsluitend online worden ingeschreven, startbewijzen worden thuisgestuurd en er wordt gestart in meerdere en kleinere startgroepen. In de startvakken wordt de 1,5 meter gemarkeerd en het start- en finishterrein is ruim opgezet. De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten en zal de maatregelen aanpassen aan de ten tijde van het evenement geldende richtlijnen.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf vandaag op www.urbanwalkutrecht.nl en is mogelijk tot en met zondag 18 oktober 23.59 uur, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht.

Urban Walk Series

Naast edities in Den Haag, Groningen, Rotterdam, Haarlem en Breda is ook de Domstad aan de beurt. Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht. De Urban Walk Series is een onderdeel van “We Are Walking”. Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het is de makkelijkste manier om te bewegen samen met familie en vrienden. Of je nu liever in de stad, de heuvels of de natuur wandelt. We Are Walking biedt voor ieder wat wils. 

Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws