Afbeelding

Stadsmuseum Woerden weer open, online kunstkijken gaat door

Vrije tijd

WOERDEN > De strengere lockdown is voorbij: bibliotheken, theaters, bioscopen, pretparken, dierentuinen EN MUSEA mogen weer open! Stadsmuseum Woerden is blij dat de deur vandaag weer open mag, zodat bezoekers zelf oog in oog kunnen staan met de prachtige textielkunst in de tijdelijke tentoonstelling. Kom dus genieten van de broodnodige ‘Vitamine C(ultuur)’. Juist nu!

Natuurlijk gelden alle andere coronamaatregelen nog wel, zoals het registreren vanwege mogelijk contactonderzoek, reinigen van de handen en dragen van mondmaskers. De actuele informatie is steeds te vinden onder de nieuwsberichten op www.stadsmuseumwoerden.nl. Inmiddels zijn de provisorische gelpompjes vervangen door keurige staande dispensers, een signaal dat corona ons toch wat langer blijft lastig vallen dan we in juni voorzagen.

Online kunstkijken gaat nog 4 weken door

De deur is weer open, maar je kunt ook vanaf je luie stoel of keukentafel thuis blijven genieten van kunst in het museum. Tijdens de twee weken sluiting zijn we begonnen met Het Stadmuseum bij je thuis, korte online kunstkijk(half)uurtjes in Zoom op dinsdagochtend en woensdagavond. Vanwege de enthousiaste reacties gaan we daarmee door tot aan de kerstvakantie. Iedere week met een ander kunstwerk èn een andere manier van kijken. Je kunt dus elke week mee doen!

Samen met museummanager Arja van Veldhuizen verdiep je je in één van de fascinerende werken uit de tentoonstelling In den Vreemde, tien textielkunstenaars en de reizen van Bonifatius. Met de eenvoudige maar doeltreffende methode van Visible thinking gaat de groep in gesprek over het kunstwerk. Omdat je samen expres ‘langzaam kijkt’ ontdek je steeds meer en kun je extra genieten van het kunstwerk.

Wie zich aanmeldt ontvangt kort voor de bijeenkomst een link naar Zoom. Een handleiding daarvoor is te downloaden op de website van het museum. Het kunstkijken duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Voorkennis is niet nodig, wel een computer of tablet met internetverbinding. Deelname is gratis, maar een donatie is welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl.

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd