Afbeelding

Buitenbios Fort Nieuwersluis op zaterdagavond 11 september

Vrije tijd

NIEUWERSLUIS > Niets schreeuwt meer zomer dan samen naar een film kijken tegen de achtergrond van een sterrenhemel. Neem plaats op een stoel van de organisatie onder het genot van een verkoelend drankje, en droom weg in de magie van een film. Dat kan zaterdagavond 11 september op Fort Nieuwersluis tijdens het Fortenfestival én Open Monumentenweekend. Geniet van een bijzondere zomeravond en kijk vanaf 20.30 uur de spectaculaire film 1917.

Fort Nieuwersluis werd gebouwd van 1849 tot 1851. Iets later werd er op het terrein ook een torenfort gebouwd. Deze diende voor de verdediging van de sluizen in de Nieuwe Wetering en de Vecht. Daarnaast kon het de wegen langs de rivier, het spoor Utrecht-Amsterdam en het later aangelegde kanaal onder schot nemen. Tijdens de Koude Oorlog kreeg het fort de bestemming van commandopost van de Bescherming Bevolking.

De film 1917

Fort Nieuwersluis is op 11 september alleen in de avond geopend voor deze special buitenbios met het fort als decor. De oorlogsfilm 1917 past bij de locatie en neemt je mee in een spannend en indrukwekkend verhaal over WOI. Over 1917: Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake genaamd, een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk gebied oversteken om een boodschap over te brengen. Deze boodschap is bepalend in het stoppen van een dodelijke aanval op honderden soldaten, waaronder de broer van Blake. De film geregisseerd door Sam Mendes wist maar liefst 5 Oscars in de wacht te slepen. Filmkaartjes kosten € 7,50 per persoon. Let op: de film is alleen geschikt voor 12 jaar en ouder.

Voorafgaand aan de film kan je een kleine hap nuttigen op het fort. Alle aanmelders ontvangen hier een week voorafgaand aan de filmavond informatie over. Behalve een hapje eten kan je voor de film een rondwandeling maken over het fortterrein, de buitenexpositie Linie van Boven bekijken of de bomvrije kazerne bezoeken die tijdens de Koude Oorlog is gebruikt als commandopost van de Bescherming Bevolking. Door middel van de ‘BB-Beleving’ kun je zelf ervaren hoe het moet zijn geweest om in deze commandopost te werken. Tijdens de rondleiding krijg je bovendien een exclusief kijkje op de plek waar de BB-leden sliepen, aten en werkten.

Rond 20.30 uur (wanneer de schemer is gestart) begint de film. In de pauze van de film kan je een uiteraard een drankje bestellen met een versnapering. Meld je uiterlijk 19.45 uur bij de ingang van het hek om naar je plek gebracht te worden. Indien je wat komt eten, of het fort wilt verkennen, kan je vanaf 18.00 uur het terrein op.

De filmavond wordt georganiseerd op basis van de op dat moment geldende Corona-regels. Wij vragen geen vaccinatiebewijs, maar houden we 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Indien je klachten hebt, blijf je thuis.

p.s. Indien er heel slecht weer wordt voorspeld voor de avond, wordt de buitenbios verzet.

Aanmelden via https://forten.nl/unieke-ervaring-buitenbioscoop-fort-nieuwersluis-met-film-1917/

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws