Afbeelding
Kasteel de Haar

Is Kasteel de Haar het mooiste kasteel van Nederland?

Vrije tijd


HAARZUILENS > Kasteel de Haar is een van de kanshebbers om de titel ‘allermooiste kasteel van Nederland’ in de wacht te slepen. In samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed gaat ANWB op zoek naar het allermooiste kasteel van Nederland. Kasteel de Haar is een van de vijftig kastelen die zijn geselecteerd voor de longlist van ‘allermooiste kasteel van Nederland’.

Extra trots

Vanzelfsprekend is Kasteel de Haar trots op deze nominatie. Hoofd Marketing en Programmering Cindy van der Schoot geeft aan: “Alleen de nominatie al is een prachtige bekroning op al het harde werken van de afgelopen jaren door al onze medewerkers en vrijwilligers”. Kasteel de Haar is sinds vijf jaar weer in volle glorie te bewonderen, na een restauratie van ruim twintig jaar. Het kasteel en de bijgelegen gebouwen waren lange tijd een zorgenkind vanwege onder andere een instabiele fundering. Hierdoor begon het kasteel scheuren te vertonen.

Langdurige restauratie

In 2001 is een omvangrijk restauratietraject gestart om het kasteel, de bijbehorende gebouwen, het park en de collectie in goede conditie te krijgen en te houden. De kosten voor dit project bedroegen ongeveer 40 miljoen euro. Van der Schoot vertelt: “De kosten voor dit omvangrijke project zijn voor een groot deel betaald met subsidie van de rijksoverheid en de ruime bijdrage van diverse fondsen. Zonder deze financiële hulp was een uniek stuk Nederlandse historie verloren gegaan”. Na een restauratie die twee decennia heeft geduurd, is de ANWB-nominatie voor Kasteel de Haar een mooie beloning voor het harde werk.

ANWB-verkiezing

Nederland telt ruim 550 kastelen, waarvan je er ruim 50 kan bezoeken. Veel van deze prachtige parels zijn nog onontdekt bij het grote publiek. En dat terwijl de ophaalbrug over de slotgracht de poort is naar de mooiste verhalen over excentrieke bewoners, glorietijden en verval. De ANWB is benieuwd naar wat u het mooiste kasteel vindt. De ANWB-verkiezing vindt plaats tot en met zondag 6 maart. Tot die tijd kan er gestemd worden op “het mooiste kasteel van Nederland”. Deze stemming bepaalt welke kastelen eindigen in de top 5. Een deskundige jury kiest een winnaar uit deze top 5. De winnaar wordt op maandag 6 juni bekend gemaakt tijdens de Dag van het Kasteel.

Mocht u op Kasteel de Haar willen stemmen als het ‘allermooiste kasteel van Nederland’, dan kunt u dat doen via [www.anwb.nl/kasteel]www.anwb.nl/kasteel.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws