Afbeelding

Beleef het Gele goud in Woerden Zaterdag 4 juni Graskaasdag Woerden

Vrije tijd

WOERDEN > Eindelijk, na 3 jaar staat dit leuke kaasfeest weer op de agenda. 4 juni staat Woerden weer in het teken van dé enige echte en authentieke Graskaasdag. Op deze dag wordt de eerste graskaas van het jaar en de reuzenkaas van ca 125 kilo geveild voor het goede doel. Op 3 juni voorafgaand aan dit feest wordt wederom een nieuwe Kaaskoning(in) gekozen. Een uniek kaasfeest in Nederland en een waardevolle Woerdense traditie! De historische binnenstad stroomt weer vol met kenners en liefhebbers van Kaas. De stoet van de klassieke kaasbrikken en tractoren op weg naar de markt trekt veel bekijks. De reuzen graskaas van maar liefs 125 kilo wordt met vereende krachten op het podium getild. Het kaaslied wordt uit volle borst gezonden en de veilingmeester zorgt dit jaar weer voor een waar veilingspektakel zodat een flinke opbrengst van de reuzenkaas naar het goede doel gaat. Door het hele centrum is er een kramenmarkt, vinden er optredens plaats door het Klooster Woerden en laten de kaasmeisjes de lekkerste graskaas proeven. Kortom, een fantastisch kaasfeest dat het unieke karakter van onze stad als Kaasstad onderstreept.

Programma Graskaasdag

10.00 Start Graskaasdag en kramenmarkt door centrum van Woerden 10.15 Kaasoptocht met de kaasbrikken, de kazen worden naar de markt gebracht 10.45 Openingswoord Burgemeester Molkenboer podium Kerkplein 11.00 Keuring van de graskaas, en de veiling o.l.v. veilingmeester Jacques de Koning 13.00 Kaasmarkt met kaasshows, kinderveiling en optredens van het Klooster 16.00 einde programma

Veiling De reuzengraskaas wordt geveild naar Amerikaans model voor het goede doel. Wanneer de kaas in bezit komt van de eindbieder en deze geen ruimte heeft om de 125 kilo wegende kaas te onderhouden, wordt dit verzorgd door één van de kaasbedrijven in Woerden. In 2023 zal de graskaas een eindbestemming krijgen volgens keuze van de eindbieder. Verkiezing van de Kaaskoning(in) Sinds 2015 wordt op de vooravond van de jaarlijkse Graskaasdag een nieuwe Kaaskoning(in) bekend gemaakt. In de afgelopen jaren viel deze Koningstitel te beurt aan markante persoonlijkheden als Jan de Goey, Jos van Riet, Bas den Hollander en Rien van den Wijngaard. Deze eretitel hebben zij ontvangen vanwege hun verdienstelijkheid binnen de kaaswereld en passie voor het kaasvak. Het zijn allemaal personen met een groot goudgeel hart. Op vrijdagavond 3 juni zal Burgemeester Victor Molkenboer om 17.30 bekend maken wie deze eretitel weer voor een jaar mag dragen. Deze verkiezing wordt dit jaar ook bijgewoond door Marlou Bink, de Kaaskoningin van Bodegraven. Kaasgenootschap Woerden Vanaf april heeft Woerden het Kaasgenootschap, een collectief van inmiddels 17 kaas- en zuivel ondernemingen die Woerden als Kaasstad promotioneel dragen en dit ook financieel ondersteunen. Ook het Kaasgenootschap is blij dat deze evenementen doorgang vinden. “Het onderstreept het diepgewortelde DNA van Woerden waar we trots op mogen zijn”, aldus Martijn van Breukelen van Van Breukelen Kaas. Deze 17 bedrijven zullen veelal aanwezig zijn als ambassadeurs rondom kaas evenementen en activiteiten.

Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws