Slot Zuylen
Slot Zuylen -

Slot Zuylen & Slavernij

vrijdag 3 december 11:00 - 16:00

Op 27 augustus opent de tentoonstelling Slot Zuylen & Slavernij. In de tentoonstelling opent het slot haar deuren voor krachtige verhalen van mensen van kleur en wordt de rol van de bewoners in een systeem van kolonialisme en slavernij grondig onderzocht en verteld.


Hoe verhield Belle - beroemd als verlicht denker en vrijgevochten vrouw - zich tot het koloniale fortuin van haar familie? Sprak zij zich uit over slavernij? Welke Zwarte vrouwen en tijdgenoten van kleur van Belle hadden een stem en/of vochten voor hun vrijheid? En welke rol speelden privilege en afkomst daar in? Welke nakomelingen uit de koloniën in het Nederland van nu staan in verbinding met het slot?


In deze tentoonstelling opent Slot Zuylen haar deuren voor de krachtige verhalen van mensen van kleur. Niet omdat het modieus is, maar omdat het slot zich ervan bewust is dat het in haar huidige vorm niet had bestaan zonder de handel in en gedwongen arbeid van mensen van kleur.


Voor meer informatie en tickets ga naar: www.slotzuylen.nl

Locatie