Workshop Genealogie door Vechtse Plussers

donderdag 26 januari 2023 14:00 tot 16:00

De Vechtse Plussers organiseren op 26 januari van 14.00 uur tot 16.00 uur een workshop Genealogie onder leiding van Frans van Tongeren. Hij omschrijft genealogie als een verslavende speurtocht. Verder zegt hij: 

Wat is dat toch, dat veel mensen vroeg of laat willen weten waar hun roots liggen? Vrienden zoek je zelf uit, familie niet: toch houden we een oergezellige familiereünie met mensen die we alleen kennen via onze (‘warme’ of ‘koude’) bloedband. 

Genealogie is een heerlijke hobby als je deze puzzelkriebels herkent: je zoekt mensen die echt geleefd hebben en die op de één of andere manier jouw leven hebben bepaald. Als je die mensen vindt, word je meestal ook nieuwsgierig naar hun leven en de geschiedenis van hun tijd en omgeving. 

De ervaring leert dat je met enige beginnerskennis al een heel eind kunt komen. Ook het uitwisselen van ervaringen en zoekvragen met anderen brengt je vaak verder in je zoektocht. 

Het is tegenwoordig wel een must om over een PC en/of een tablet te beschikken. Er zijn programma’s waarmee je je gevonden gegevens overzichtelijk kunt opslaan. Daarnaast is het aantal internetbronnen enorm groot en dat neemt nog gestaag toe.

Graag help ik belangstellenden op weg en laat ik de digitale valkuilen en obstakels zien. Ik hoop dat ik jou ook enthousiast kan maken!

De workshop wordt gegeven op de bovenverdieping van de bibliotheek in Loenen. 

Deze bibliotheek is gevestigd in het Kampje, Doude van Troostwijkplein 47 te Loenen.

Kosten voor de workshop zijn €5,-, inclusief consumptie en voor leden €2,50.

Je hebt voor deze workshop een eigen opgeladen laptop of tablet nodig.

Opgeven kan via de website www.vechtseplussers.nl of activiteiten@vechtseplussers.nl

Locatie