Afbeelding
Zuilens Fanfare Corps

Zuilens Fanfare Corps - Waar Zijn

zondag 1 oktober 2023 7:30 tot 10:00

Op 30 juni 2023 is het 150 jaar geleden dat totslaafgemaakten hun vrijheid terugkregen en de slavernij officieel werd afgeschaft. Ook de stad Utrecht was nauw verbonden met koloniale handel en slavernij en profiteerde van deze opbrengsten. Om hierbij stil te staan presenteert het Zuilens Fanfare Corps een muzikale vertelling over het koloniale verleden van Utrecht. De fanfare zal je samen met spoken word-artiest Jasper Albinus meenemen door een reis waar verschillende tijdsperspectieven elkaar in de ogen kijken. De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met regisseur en theatermaker Frank Irving en bassist en bandleider Vincent Henar, oprichter van FraFra Sound. In deze voorstelling schuiven muziek en spoken word het gordijn van tijd opzij en kijken verleden en heden elkaar in de ogen.

Datum zo 01 oktober Tijd 19:30u Podium Hoge Woerd

Locatie