Afbeelding
Visual Mama Lokaal

Natuurbeleving bij Mama Lokaal

woensdag 4 oktober 2023 10:00 tot 11:30

Deze ochtend organiseert het Mama Lokaal voor de allerkleinsten en hun mama’s (en papa’s) een leuke natuurbeleving. Dit doen wij in samenwerking met het MEC waar tevens de natuurbeleving plaatsvindt. De activiteit start om half 11 en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie staat om 10 uur klaar. Neem voor de zekerheid schone kleertjes mee en een handdoek. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen.

Natuurbeleving

Natuur beleef je met alle zintuigen. Voelen is daar één van. Deze ochtend zetten wij de herfst centraal. Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen hoe je buiten spelen stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen. 

Over Mama Lokaal

Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) ouders elke woensdag- en vrijdagochtend vrijblijvend andere ouders ontmoeten, in een ontspannen, vrijblijvende setting. Kinderen kunnen met elkaar spelen en ouders kunnen met elkaar kletsen over de ups-and-downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. Met regelmaat organiseren wij inspirerende ochtenden. Meer informatie op stichtsevecht.ouderslokaal.nl.

Locatie