Afbeelding
Paulina Matusiak en Eddy Wenting

Theatergroep Suburbia - Ex

vrijdag 6 oktober 2023 8:30 tot 10:00

Getrouwd, een nieuw huis, twee kinderen, twee banen. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. 

Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen. 

Marius von Mayenburg (Schaubühne Berlin) schreef en regisseerde EX in 2021 op uitnodiging van het Zweedse Rikstheater. Nu is EX voor het eerst buiten Zweden te zien: in het Nederlandse theater. De voorstelling wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (Vlucht HS13, Moordvrouw, Isotopia), Hanne Arendzen (Eline Vere, Van de koele meren des doods - genomineerd voor een Theo d’Or) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Wreed en Teder - genomineerd voor een Theo d’Or).

Locatie