René van Seumeren aan het werk
René van Seumeren aan het werk Stichting René van Seumeren

Geloof in Beeldhouwkunst - René van Seumeren (1923-1989)

zondag 8 oktober 2023 13:30 tot zondag 28 januari 16:30

GELOOF IN BEELDHOUWKUNST

René van Seumeren

1923-1989

In de Nederlandse beeldhouwkunst uit de 20ste eeuw openbaart zich onder katholieke kunstenaars een fascinerende zoektocht naar een zuivere verbeelding van een Godsgeloof, in een samenleving die gekenmerkt wordt door secularisering. Deze ontwikkeling is goed te herkennen in het verfijnde werk van de beeldhouwer René van Seumeren.

De tentoonstelling in het Vechtstreekmuseum in Maarssen maar ook boek GELOOF IN BEELDHOUWKUNST besteden uitgebreid aandacht aan zowel de jeugd en opleiding van René van Seumeren, als de kunstwereld in zijn dagen. Ook wordt stilgestaan bij zijn leven in Utrecht, Maarssen en Reek en zijn fraaie werken in de openbare ruimte. Centraal staat hier het veelzijdige beeldhouwwerk van deze integere kunstenaar, dat gekenmerkt wordt door respect voor traditie, grote beheersing van de techniek en bovenal door liefde voor zijn medemens.

De tentoonstelling GELOOF IN BEELDHOUWKUNST over leven en werk van de beeldhouwer René van Seumeren zal van 8 oktober 2023 tot en met 28 januari 2024 te zien zijn in het Vechtstreekmuseum. Omdat René van Seumeren bijna 20 jaar in Maarssen heeft gewoond zal in de tentoonstelling daaraan extra aandacht worden geschonken.

Het boek GELOOF IN BEELDHOUWKUNST is geschreven door de kunsthistoricus Jaap Versteegh en voorzien van een voorwoord door Jan Teeuwisse. Het is een publicatie van Waanders Uitgevers en is voor € 24,95 te koop in de museumwinkel.

Het Vechtstreekmuseum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur.

Locatie