De grote oversteek
De grote oversteek concert in tienhoven

Sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé op muzikale cruise

vrijdag 10 november 2023 20:15 tot 22:00

Ga aan boord bij sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé voor een muzikale cruise. Reis van de Duitse Barok via Ierse folksongs naar het Amerika van Gershwin en Sinatra. Een grote oversteek, noemen Zomer en Boddé het zelf. Met een voor hen typerende brede horizon.

De grote oversteek Händel, Purcell, Wim Sonneveld en Joni Mitchell: het past allemaal in een programma dat voert van Barok naar Broadway. Johannette Zomer start met Hildegard von Bingen, en vanaf daar reist ze met Boddé door oud en nieuw Europa. Bach en Caccini wisselen af met roerende hedendaagse werken. Zoals Kosma’s Déjeuner du matin, bekend van de vertolking door Marlene Dietrich. Overzee zijn er het traditionele Schotse liefdeslied The Skye Boat Song, Bernsteins America en Alicia Keys’ New York. En altijd en overal is er Bach. Liederen van Barok tot Broadway, met muziek van Bach, Händel, George Gershwin en Jacques Brel.

sopraan Johannette Zomer piano Mike Boddé contrabas/accordeon Marcel Booij percussie Angelo van den Burg

Voor kaarten zie: www.concerttienhoven.nl

Locatie