Afbeelding
Foto: Teis Albers

DansDonderdag: Panama Pictures - Vanishing Point

donderdag 23 maart 2023 8:30 tot 10:00

Dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, ontrafelen wat het betekent om ouder te worden.

In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het leven zich elders lijkt te bevinden.

‘Vanishing Point’ is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt.

In een architectonisch vormgegeven ruimte met extreme perspectieven en contrasten, verdwijnen en verschijnen de performers. In een niemandsland wankelen ze, spelen met risico’s en tarten het lot. Waar hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én niet te temmen zijn.

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie met in de hoofdrol een analoge synthesizer.

Locatie