Afbeelding
Foto: Annaleen Louwes en Esther Noyons

Toneelschuur Producties & Steef de Jong - De Dappere Soldaat

vrijdag 31 maart 2023 8:30 tot 10:00

Een komische operette met een vrolijke, ironische toon: wat is het waard om voor te vechten?

Drie vrouwen missen hun mannen, die vechten aan het front. Nadina bezingt haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plots Bumerli haar slaapkamer binnendringt. Als deserteur en pacifist wil hij ontsnappen aan de strijd. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een deserteur, een lafaard dus. Maar wat betekent het eigenlijk echt om dapper te zijn?

In deze komische operette combineert Steef de Jong op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt De Jong tot de kern: wat is het waard om voor te vechten?

Locatie