Afbeelding
Foto: Alwin Poianao

DansDonderdag: ICK Dans Amsterdam - Known & to Know

donderdag 13 april 2023 8:30 tot 11:00

In deze nieuwe serie wordt nieuw werk van een jonge choreograaf gecombineerd met repertoire van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

ICK benadrukt het belang van teruggaan in de tijd in de nieuwe serie ‘KNOWN & TO KNOW’: door een werk van een jonge kunstenaar te combineren met een nieuwe uitvoering van een werk uit het ICK repertoire. Deze eerste editie is een Double Bill met ‘Reverberated Emissions’ van Andreas Hannes en ‘Nero’ van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

De Griekse choreograaf Andreas Hannes (1987) herziet in ‘Reverberated Emissions’ de menselijke relatie met de zwaartekracht. De dansers huppelen, botsen en buigen op het toneel. In Hannes’ werk navigeren dansers door een ruimte, die hen samenbindt alsof ze één lichaam zijn. Hun onderlinge relaties en hun gebruik van de zwaartekracht zorgen voor sensuele interactie, tussen onderwerping en dominantie. Hij creëert een verleidelijke, opwindende omgeving voor een onaardse dans.

Ook?’Nero’?speelt met de perceptie van zwaartekracht en ruimte. In dit werk van choreografen?Emio?Greco?en?Pieter C. Scholten vervagen visuele grenzen door duisternis en mist. Lichamen verdwijnen en verschijnen in een andere dimensie. Zoals in hun eerdere werk spelen beweging, beeld, licht en geluid een onafhankelijke rol.

Locatie