A.A.s. maandag voor de derde maal : Open Kerkendag in Nederland
A.A.s. maandag voor de derde maal : Open Kerkendag in Nederland Stichting Open kerken

A.s. maandag: Open Activiteiten in de Pauluskerk en Pieterskerk te Breukelen

maandag 29 mei 2023 10:00 tot 16:00

Sinds een paar jaar heeft de tweede Pinksterdag er een functie bij: het is dan Open Kerkendag. Het idee is, dat iedereen, kerkganger of niet, kan binnenlopen en kijken wat er te zien of te doen is. Meer dan men vaak denkt. De Pauluskerk (Straatweg 37, bij de rotonde) is open van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een doorlopende expositie van werk van kunstenares Loes Venker: ‘Zeven Stiltes en een Late Maan’. Om 12.00 en 14.00 uur speelt  organist Jan Pieter Karman prachtig-mooie bewerkingen van aloude pinksterliederen, smeekbeden om de komst van de Geest die Levend maakt - het vuur van Pinksteren. Omstreeks 13.00 uur is er dan het wekelijkse Coventry -gebed voor de Vrede. Verder is een leestafel,  lezing , koffie/thee.  De Pieterskerk (Straatweg 59, tegenover de vrijdagmarkt) is open van 12.30  tot 16.00 uur. Ook hier tweemaal muziek: om 13.00 en 15.00 uur. Op het Bätz-orgel klinkt dan hetzelfde programma als in de Pauluskerk: muziek van de grootmeesters Johann Sebastian Bach, Nicolas de Grigny, Jehan Titelouze, Samuel Scheidt, Franz Tunder en Dieterich Buxtehude. Eeuwenoud, springlevend, meeslepend! En natuurlijk zijn er kerkwachten, die, als u dat wilt, graag wat vertellen over de geschiedenis en het interieur van de kerkgebouw. Ook een ‘Wandeling door de kerk’ op papier is beschikbaar.

Locatie