Van de thuiswonende ouderen is 12% ondervoed
Van de thuiswonende ouderen is 12% ondervoed Pexels

Kennisdeler: Ondervoeding voorkomen

woensdag 31 mei 2023 12:00 tot 13:30

Bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, een operatie, scheiding of overlijden van een partner kan het voorkomen dat iemand de zin in eten verliest. Tijdens deze kennisdeler vertelt Vers aan Tafel Maaltijdservice samen met een diëtist over hoe je het plezier in eten kunt behouden, wat het belang is van gezonde voeding en hoe je ondervoeding bij iemand (of jezelf) kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen. Een van de mogelijkheden is gebruik maken van een maaltijdservice die kan voorzien in lekkere en gezonde maaltijden. Tijdens de kennisdeler is er een proeverij van maaltijden van Vers aan Tafel. 

Programma:

- Presentatie over ondervoeding.

- Informatie en Proeverij van maaltijdservice Vers aan Tafel.

- Evaluatie en terugblik.

Voor wie is deze kennisdeler?

Voor iedereen die meer wil weten over het belang van voeding voor zichzelf of een ander. Met name voor mensen die (mantel)zorg verlenen aan een ouder, partner of een ander en  ondervoeding willen voorkomen of vermoeden en willen weten hoe te herkennen.

Waarom deze kennisdeler?

Ondervoeding bij met name de oudere doelgroep is een onderschat probleem dat bij een verslechterende gezondheid kan leiden tot een minder voorspoedig herstel of soms zelfs geen herstel.

Van de thuiswonende ouderen is 12% ondervoed en van hen die gebruik maken van thuiszorg is dat zelfs 35%. In het project PLINT Ondervoeding, wat staat voor Preventief Leer- en InnovatieNetwerk Tegen Ondervoeding, willen we thuiswonende ouderen met risico op ondervoeding helpen door op verschillende manieren aandacht aan de preventie van ondervoeding te schenken.

Voor aanmelden en meer informatie ga naar momenz.nl/agenda

Locatie