Kinderwens(en)
Kinderwens(en) Canva pro

Themamiddag Kinderwensen

zondag 24 september 2023 13:00 tot 17:00

Het is lang niet altijd vanzelfsprekend om zwanger te worden óf te blijven en opvoeding heeft in elke fase weer zijn eigen uitdagingen. 

Op 24 september staat Natuur en Gezondheidcentrum (NGC) Maarssen in het teken van Kinderwens(en). Een middag voor (toekomstige) ouders met informatie over kinderen krijgen, zwanger worden en zijn, maar ook komen de eerste (tropen)jaren aan bod. 

Waar zwanger worden voor de één alleen maar geluk en blijdschap lijkt te geven, kan een ander het juist al een weg vol obstakels, verdiet en teleurstelling ervaren. Maar ook als (jonge) ouders kan ‘de roze wolk’ soms ver weg voelen. Erover praten ligt ook niet altijd voor de hand.

Bob van de Laar (Fertiliteitsarts) zal een lezing geven over wat zij tegenkomt in haar dagelijkse praktijk in het ziekenhuis en Santine Scholten (Seksuoloog) geeft tips: hoe hou je het leuk, ook als het langer duurt. 

Er is aandacht voor ervaringsdeskundigen: ‘wat als zwanger worden niet vanzelf gaat’, over zwangerschap na ziekte, hoe je jouw lijf een handje kunt helpen met bijvoorbeeld acupunctuur, hormoon-yoga, voeding of ademwerk. Maar ook staan we stil bij emoties tijdens het hele traject van (toekomstige) mama’s, papa’s, als stel of alleenstaande ouder. 

Een baby krijgen is één, maar de tijd daarna, daar denkt ook niet iedereen meteen over na. Leer de taal van baby’s alvast kennen en krijg tools hoe je elkaar kunt helpen. Er zijn ook diverse sessies en informatie over: slaap, voeding, leefstijl, van samen naar gezin, beweging, hooggevoeligheid en diverse soorten massage. 

Kortom een middag met veel informatie, een luisterend oor, mogelijkheden tot het toepassen van inzichten én verbinding met anderen die ook vol verwachting bezig zijn met dit thema. 

Meer info: https://www.voeljelekkerinjevel.nl/kinderwens-zondag-24-september/ 

Kinderwensen

Themamiddag zondag 24 september 2023 van 13.00-17.00 uur

Natuur en Gezondheid Centrum Maarssen, Tuinbouwweg 19C, Maarssen

Locatie