Slot Zuylen in kerstsfeer
Slot Zuylen in kerstsfeer Trudelies de Graaf

Muizenuitje op Slot Zuylen: speurtocht, verhalen, muziek, pannenkoek, drankje en kleurplaat

donderdag 4 januari 2024 11:00 tot vrijdag 5 januari 16:00

Muizenjacht op Slot Zuylen in kerstsfeer

speurtocht, verhalen, muziek, pannenkoek, drankje en kleurplaat

Kerstvakantie! Een fijne tijd om er samen met je (klein)kinderen op uit te trekken. Beleef het magische kerstgevoel in het prachtig versierde Slot Zuylen. Boek een muizenuitje en bezoek de kleinste bewoners tussen de kerstbomen en de prachtig gedekte tafels. Overal zitten muizen verstopt, van ridders tot jonkvrouwen tot huispersoneel. In het kasteel kun je genieten van leuke verhalen en mooie muizenmuziek. Café Het Koetshuis serveert een lekkere muizenpannenkoek die je zelf versiert, met een drankje erbij. Hier kun je ook je eigen schilderij van Slot Zuylen maken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het muizenuitje kun je bezoeken op 27 en 28 december en op 4 en 5 januari. De speurtocht is vooral leuk voor kinderen van ca 4 t/m 8 jaar. Voor oudere kinderen is er een speciale speurtocht. Het uitje bestaat uit:

Muizenspeurtocht door het kasteel.Muizenmuziek. Tussen 11.15 en 12.45 uur spelen er muzikanten in de Gobelinzaal en kun je ook zelf muziek maken.Muizenverhaal. Van 11.30 tot 13.30 uur vertelt een verhalenvertelster elk kwartier een verhaal in het kasteel.Muizenpannenkoek met een drankje en een mooie kleurplaat voor de kinderen in café Het Koetshuis.Je kunt de speurtocht beginnen en van de pannenkoek smullen op elk gewenst moment tussen 11 en 15 uur. Als je wilt genieten van de muziek en de verhalen, dan kun je het best voor 12.30 uur starten met je speurtocht. Het complete muizenuitje kost € 9,50 per kind. Volwassenen hebben een regulier toegangsbewijs nodig.

RESERVEREN

De tickets voor het Muizenuitje kun je reserveren via: https://slotzuylen.nl/agenda/het-muizenuitje/2023-12-27/. 

Locatie