De eerste sneeuwklokjes
De eerste sneeuwklokjes T. de Reus

Stinzenplantentuin de Commelinhof: elke zondag open vanaf 18 febr tot 12 mei

zondag 18 februari 2024 13:30 tot zondag 12 mei 16:30

Op zondag 18 februar om 14.00 uur opent de stinzentuin de Commelinhof in het park Vechtenstein in Maarssen weer haar tuin voor het publiek. Iedereen is van harte welkom.

Stinzenplanten zijn over het algemeen vroege voorjaarsbloeiers zoals sneeuwklokjes, winteraconiet. De naam stinzenplanten komt van het Friese woord stins, dat stenen huis betekent. Op vele buitenplaatsen langs de Vecht werden deze bollen of knollen aangeplant. Deze bollen verbreiden zich spontaan als ze in losse, luchtige en kalkhoudende grond groeien.

De Commelinhof is in 1992 aangelegd door de heer J. Wolters. Vanaf 2010 wordt deze tuin onderhouden door het IVN.  

Vanaf deze zondag tot zondag 12 mei is de tuin elke zondagmiddag open van 13.30 tot 16.30 uur. De tuin is vrij toegankelijk voor iedereen. Op de zondagen zijn IVN-érs aanwezig bij wie u terecht kan met uw vragen.

Locatie