Kinderworkshop Karikatuur tekenen.
Kinderworkshop Karikatuur tekenen. RHCVV

Kinderworkshop karikatuur en spotprent tekenen én drukken

woensdag 21 februari 2024 11:00 tot 12:30

Op woensdag 21 februari van 11.00 tot 12.30 uur, organiseert het RHCVV een creatieve en educatieve kinderworkshop ‘Karikatuur tekenen en drukken’ voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Onder leiding van een professionele kunstdocent leren de jonge deelnemers hoe ze met slechts enkele lijnen de herkenbare eigenschappen van een dier kunnen tekenen. Hiervan maken zij een stempel en drukken deze op papier om mee naar huis te nemen. In de workshop wordt ook aandacht besteed aan spotprenten en hoe daarin de eigenschappen van dieren vaak worden gebruikt om een mening of eigenschap van iemand uit te beelden.

Tentoonstelling ‘De stem van het volk’ 

Terwijl de jonge deelnemers aan de workshop meedoen, hebben de ouders of begeleiders de mogelijkheid om gratis de tentoonstelling ‘De stem van het volk’ te bezoeken bij het RHCVV. Deze tentoonstelling over de ontwikkeling van de democratie vanaf 1795 biedt een verzameling verhalen, (lokale)archiefstukken, foto’s, historisch verkiezingsmateriaal én talloze spotprenten.  

Interactieve tentoonstelling voor alle leeftijden

Door de interactieve onderdelen in de tentoonstelling is deze erg geschikt voor jong en oud. Ouders en kinderen kunnen in de tentoonstelling zelf aan de slag met democratische vraagstukken. Zo kun je je stem uitbrengen voor of tegen een grondwetswijziging, een potje democratie-memory spelen of je eigen protestbord ontwerpen. 

De interactieve elementen in de tentoonstelling zijn mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van Cultuurfonds Stichtse Vecht en met dank aan ProDemos voor advies.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op woensdag 21 februari van 11.00 tot 12.30 uur in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (Schepersweg 6E in Breukelen, in het Cultuurhuis). Deelname kost €2,50, dat ter plaatse betaald kan worden via pin of contant. Aanmelden via: aanmelden@rhcvechtenvenen.nl met vermelding van het aantal deelnemers en naam. Er is een maximumaantal plaatsen beschikbaar.