Zonsondergang bij Tienhoven
Zonsondergang bij Tienhoven Fotograaf: Jos van den Berg

Foto- en schilderexpositie “Dorp in het wild” in Fort Maarsseveen

zondag 25 februari 2024 15:00 tot woensdag 27 maart 17:00

Fotograaf Jos van den Berg en kunstschilder Martine van Lieshout hangen van 25 februari tot 27 maart hun werken over Maarssen-Dorp en de omliggende natuur in de expositieruimte van Fort Maarsseveen. 

Op 25 februari wordt de tentoonstelling rond 15:00 uur geopend tijdens de Open Zondag in het Fort. Jos en Martine heten u dan graag persoonlijk welkom en vertellen u meer over de tentoongestelde foto’s en schilderijen.

Daarnaast zal Jos die middag enkele malen de fotobeleving “Follow the Light” uitvoeren in de kruitruimte van het Fort. Uitgangspunt bij deze combinatie van foto’s en lichtverandering in de donkere ruimte, is de rust die u zult ervaren.

Jos is sinds 2023 fotograaf van beroep en maakte een mooie collectie foto’s van het dorp en de omliggende natuur. De expositie is volgens de fotograaf een uitnodiging om mensen enthousiast te maken vanuit het dorp naar de natuur af te dwalen. 

Jos; “Wat Martine en ik willen laten zien is hoe schilderachtig het is in en rondom Maarssen Dorp. Er zitten verschillende elementen in; nachtfotografie in het dorp, foto’s uit de natuur zoals de Maarsseveense plassen en Tienhoven, en schilderijen die je terugbrengen in de tijd. Ons doel is altijd om mensen te doen verwonderen, in dit geval is het ook nog leuk dat bezoekers wellicht hun eigen woning op de foto of in een schilderij ontdekken. Het moet een schilderachtig feest van herkenning worden.” 

In opdracht van Jos schilderde Martine een aantal van zijn foto’s na. De kunstenaar in de dop is afgestudeerd aan het Sint Lucas in Boxtel en presenteert voor het eerst haar werk aan het publiek. Het schilderen van dorpsaanzichten is nieuw voor Martine, en vormen een mooie aanvulling op de collectie van Jos.

Martine: “Wanneer ik langs de Vecht wandel realiseer ik me zo goed dat hier al eeuwen voor mij mensen wandelden. Het verbind mij met de geschiedenis van waaruit de behoefte ontstaat om ook deze tijd vast te leggen. Ik schilder wat velen voor mij schilderde, en verwonder mezelf over de gelijkenis die door de tijd heen is blijven bestaan.”

Locatie