Afbeelding
H.Luijten

Voorjaarsexcursie op landgoed Nijenrode

zondag 14 april 2024 14:00 tot 16:00

Het voorjaar is de tijd van de stinsenplanten, die vooral groeien wanneer er nog geen blad aan de bomen is. Stinsenplanten zijn vaak lang geleden aangeplant in tuinen en parken van oude buitenplaatsen. Het zijn bollen en knollen die verwilderen en zich vermeerderen wanneer ze het goed naar hun zin hebben. 

Landgoed Nijenrode is een plek waar we een grote hoeveelheid van deze planten vinden. Het voorjaar is erg vroeg dit jaar en sommige van de stinsenplanten zullen dus al zijn uitgebloeid. Het park heeft echter ook veel mooie andere planten en bomen waar we van kunnen genieten. 

Doorgaans is dit park niet vrij toegankelijk, maar op zondag 14 april om 14.00 uur kunt u met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassengebied mee om een mooie wandeling in het park te maken. Ook vertellen wij over het landgoed en de planten die we tegenkomen.

Er is een aparte kinderwandeling, waarin de kinderen samen met een kindergids dit mooie park kunnen ontdekken. De aanmelding hiervoor is beperkt.

Voor deze excursie moeten volwassenen en kinderen zich opgeven via stinsenplanten@ivnvechtplassen.nl  De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage voor onze IVN afdeling is welkom, graag contant.

Auto’s kunnen worden geparkeerd op de parkeerplaats van Nyenrode, Straatweg 25 in Breukelen, vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het startpunt op het plein bij de ophaalbrug naar het kasteel.

Locatie