A World of Music
A World of Music Brassband Breukelen

Dubbelconcert Brassband Breukelen en Harmonie Orkest Amstelveen

zaterdag 20 april 2024 20:00 tot 22:30

BREUKELEN > Na een geslaagde samenwerking in 2023 met Harmonie Orkest Vleuten en Fanfare Crescendo uit Voorthuizen, gaat Brassband Breukelen dit jaar de samenwerking aan met Harmonie Orkest Amstelveen.

Op zaterdag 20 april vindt in Theater 4 en 1 in Breukelen een uniek concert plaats, dat als thema “A World of Music” heeft gekregen. 

Het thema verwijst naar een breed scala aan muziekstijlen en culturele invloeden, waarbij beide orkesten je meenemen op een muzikale reis. Het wordt een avond gevuld met een publieksvriendelijk programma van gevarieerde, lichte muziek in diverse stijlen en met invloeden uit verschillende delen van de wereld.

Harmonie Orkest Amstelveen brengt o.a. “Danzón No. 2” van Arturo Márquez ten gehore dat wortels heeft in de traditionele Mexicaanse muziek, terwijl “Al Gharb” van Carlos Amarelinho invloeden uit de Portugese en Braziliaanse muziek combineert.

Brassband Breukelen speelt o.a. “Legends of Cyfartha” van Matthew Hall. Het werk is bedoeld om zowel de historische betekenis als de culturele impact van Cyfartha Ironworks in Wales te eren, terwijl het met tegelijkertijd een meeslepende luisterervaring biedt voor publiek. De compositie “Credo” van Lorne Barry laat het publiek de reis vervolgen rondom het concept “geloof”.

De avond zal door beide orkesten gezamenlijk worden afgesloten met een muzikale reis door het universum met de “Astronautenmars”.

Datum: 20 april 2024

Locatie: Schepersweg 6A, 3621 JK Breukelen

Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Tickets: https://www.ticketkantoor.nl/shop/dubbel-concert

Locatie