1907-1047, Willem van Leusden
1907-1047, Willem van Leusden Vechtstreekmuseum

Lezing: ‘De leerlingen van de verrassend veelzijdige kunstenaar Willem van Leusden’ in het Vechtstreekmuseum

donderdag 25 april 2024 20:00 tot 21:30

MAARSSEN > Lezing “Leerlingen van Willem van Leusden” op donderdag 25 april 2024 om 20:00 uur in het Vechtstreekmuseum door Bert Appeldoorn.

Momenteel is in het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling over de Maarssense kunstenaar Willem van Leusden te zien. De subtitel “Verrassend veelzijdig kunstenaar” wordt in de tentoonstelling volledig waar gemaakt. Maar Van Leusden was meer: leermeester, docent en inspirator. Van Leusden gaf les op verschillende onderwijsinstellingen en had ook zijn eigen “Teekenclub”. Daarbinnen en-buiten had hij invloed op de artistieke ontwikkeling van veel anderen. Bij het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis staan bijna 30 personen als leerling van Willem van Leusden te boek. Daar zijn indrukwekkende namen bij. Een deel van hen heeft zich ontwikkeld in een richting waarin Van Leusden zelf niet werkzaam was.

Met verhalen, werken en (film)beelden neemt Bert Appeldoorn u mee op een verrassende kennismakingstocht met deze kunstenaars. Een tocht die u dichtbij houdt en ver weg brengt. Bert Appeldoorn is als liefhebber van Willem van Leusden een van de organisatoren van de tentoonstelling en is daarnaast ook bestuurslid van de Historische Kring Maarssen.

De lezing is op donderdag 25 april om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is € 8 pp; met Museumkaart € 5 pp. Vooraf reserveren op www.vechtstreekmuseum.nl is noodzakelijk.

Locatie