Voorbereiding badeendrace onder toeziend oog van de sponsoreenden
Voorbereiding badeendrace onder toeziend oog van de sponsoreenden Gerth Molenaar

Weer Badeenden in de Vecht op Koningsdag 2024 in Maarssen-Dorp

zaterdag 27 april 2024 14:15

MAARSSEN > Ruim 3000 spartelende badeendjes! Dat is het aanzicht van de Vecht in het centrum van Maarssen op  Koningsdag donderdag 27 april 2024. Bij de Herengracht nabij de Evert Stokbrug worden de eendjes om 14.15 uur in de Vecht losgelaten om vervolgens door de stroom richting finish te gaan. De richting van de stroom is elk jaar toch weer spannend. En welke eenden gaan winnen natuurlijk ook! De badeendrace is een initiatief van Lions Club Maarssen (LCM), bedoeld om met de opbrengst een goed doel te steunen. 

Dit jaar wil LCM met de opbrengst de Scouting Jan Campert Groep steunen. De Jan Campertgroep Maarssen is een bloeiende scoutingvereniging voor land- en waterscouts van 5 tot en met 21 jaar oud. De vereniging biedt activiteiten in de natuur zoals kamperen, koken op houtvuur, vlotvaren, pionieren, kampvuren maken, maar ook zeilen en kanoën. Door dit brede aanbod en de goed getrainde leiding vormt scouting Jan Campert een goede, leerzame omgeving waar veel jeugdigen baat bij hebben. Behalve de jeugdleden ontwikkelen ook de vrijwilligers zich bij scouting. Kortom, Scouting Jan Campert biedt ervaringen die een leven lang meegaan!

De opbrengst van de badeendrace is vooral bedoeld voor twee doelen: de isolatie en verduurzaming van het clubhuis ‘De Walderick’ en de vernieuwing van de dektenten voor de boten van de waterscouts. Lions Club Maarssen en Scouting Jan Campert Groep zetten samen de schouders eronder om ook deze badeendrace tot een succes te maken!

De deelnamekosten zijn € 2,50 per badeend. Per 5 stuks zijn de kosten € 10. Bestellingen zijn mogelijk via de website www.badeendrace.nl of via leden van de Lions Club Maarssen. Op Koningsdag zijn tijdens de vrijmarkt vanaf ’s ochtends vroeg de deelnamebewijzen te koop bij een kraam op de Kerkweg (ter hoogte van de Emmaweg) en bij een verkooppunt op de Langegracht bij de Evert Stok / Kaatsbaanbrug. De verkoop gaat door tot vlak voor de race.

Voor de snelste eenden die stroomafwaarts als eerste de finish zijn gepasseerd, zijn mooie prijzen beschikbaar. Het prijzenpakket wordt later via de website bekend gemaakt. De organisatie is in handen van de Lions Club Maarssen. 

Kortom: doe ook mee, zorg ervoor dat op Koningsdag de Vecht eventjes geel ziet van de eenden, en draag zo ook bij aan de doelen van de Scouting Jan Campert Groep.

Feiten en cijfers:

Badeendrace Maarssen

Koningsdag, zaterdag 27 april 2024

Plaats: Maarssen-Dorp, in de Vecht nabij de Evert Stok brug

Aanvang: 14.15 uur

Verkoop badeenden gedurende vrijmarkt vanaf ’s ochtends tot 13.30 uur

Websites: 

www.badeendrace.nl