Muizenuitje Slot Zuylen
Muizenuitje Slot Zuylen Trudelies de Graaf

Muizenuitje op Slot Zuylen: speurtocht, verhalen, muziek, pannenkoek, drankje en kleurplaat

dinsdag 30 april 2024 11:00 tot vrijdag 3 mei 14:00

Muizenuitje Slot Zuylen, aan de rand van Utrecht: speurtocht, muziek, verhaal, pannenkoek, drankje, kleurplaat

Meivakantie! Een fijne tijd om er samen met je (klein)kinderen op uit te trekken. Boek een muizenuitje en bezoek de kleinste bewoners in het adellijke interieur. Overal zitten muizen verstopt, van ridders tot jonkvrouwen tot huispersoneel. In het kasteel kun je ook  genieten van leuke verhalen en mooie muizenmuziek. Café Het Koetshuis serveert een lekkere muizenpannenkoek die je zelf versiert, met een drankje erbij. Hier kun je ook je eigen schilderij van Slot Zuylen inkleuren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het muizenuitje kun je bezoeken van dinsdag 30 april t/m vrijdag 3 mei 2024. De speurtocht is vooral leuk voor kinderen van ca 4 t/m 8 jaar. Voor oudere kinderen is er een speciale speurtocht naar weetjes. Het uitje bestaat uit:

- Muizenspeurtocht door het kasteel.

- Muizenmuziek. Tussen 11.15 en 12.45 uur spelen er muzikanten in de Gobelinzaal en kun je ook zelf muziek maken.

- Muizenverhaal. Van 11.30 tot 13.30 uur vertelt een verhalenvertelster elk kwartier een verhaal in het kasteel.

- Muizenpannenkoek met een drankje en een mooie kleurplaat voor de kinderen in café Het Koetshuis.

Je kunt de speurtocht beginnen en van de pannenkoek smullen op elk gewenst moment tussen 11 en 15 uur. Als je ook wilt genieten van de muziek en de verhalen, dan moet je voor 12.30 uur starten met je speurtocht in het kasteel. 

TICKETS

Het complete muizenuitje kost € 10,- per kind. (Kinder)museumkaarten geven geen kortingHet muizenuitje en alles dat daarbij hoort (zoals pannenkoek e.d.) is bedoeld voor kinderen.Volwassenen hebben een normaal ticket nodig en kunnen eventueel zelf eten en drinken aanschaffen in het koetshuis.Zolang de voorraad strekt worden tickets ook op de dagen zelf aan de kassa verkocht. Ook dan geldt dat er geen korting wordt gegeven op het muizenuitje in combinatie met bijvoorbeeld een (kinder)museumkaart.

RESERVEREN

De tickets voor het Muizenuitje kun je reserveren: https://slotzuylen.nl/agenda/het-muizenuitje-3/2024-04-30/.

Locatie