Patricia Snel
Patricia Snel Nick van Ormondt

Gratis lezing Patricia Snel

vrijdag 10 mei 2024 20:00 tot 21:00

Patricia Snel komt vertellen over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen, dat begint in Amsterdam, 1824. Wezen Karel en Lize stappen op een beurtschip op weg naar Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd, staan ze er helemaal alleen voor. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline, en de twee kunnen maar moeilijk wennen. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje sluiten, wordt hun leven in de barre omstandigheden iets makkelijker. Samen maken ze een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen…

Patricia Snel stuitte op het waargebeurde, opgetekende verhaal van Karel en Lize Muller en vormde dit bijzondere stukje Nederlandse geschiedenis op invoelende wijze om tot De vondeling van Veenhuizen: een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven.

Entree: gratis

Graag wel aanmelden via boekhandelvankralingen@libris.nl of bij ons in de winkel.

Locatie