Vroegere woning van Willem van Leusden in Maarssen
Vroegere woning van Willem van Leusden in Maarssen Vechtstreekmuseum

‘Levensloop en werk van Willem van Leusden’ door Hans van Bemmel

donderdag 23 mei 2024 20:00 tot 21:30

Lezing “Levensloop en werk van Willem van Leusden” op donderdag 23 mei 20:00 uur in Vechtstreekmuseum door Hans van Bemmel.

Momenteel is in het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling over de Maarssense kunstenaar Willem van Leusden te zien. Bezoekers zullen zich onmiddellijk kunnen vinden in de subtitel “Verrassend veelzijdig kunstenaar”. Hij heeft met zijn grote verscheidenheid aan kunststijlen en technieken indruk gemaakt op zijn tijdgenoten maar ook nu, 50 jaar na zijn overlijden, weet hij velen te inspireren.

Hans van Bemmel neemt u mee in het leven van Willem van Leusden en wat hem bewoog bij het maken van zoveel en divers werk. Hij heeft zijn gehele leven etsen gemaakt, in totaal naar schatting 800. Vele daarvan hebben bekende objecten in Utrecht en Maarssen als onderwerp. Aan de hand van foto’s zult ook u verrast worden door de veelzijdigheid van Willem van Leusden.

Hans van Bemmel heeft meer dan honderd lezingen gegeven over onderwerpen die veelal betrekking hadden op Maarssen en de Vechtstreek. Hij is erelid van de Historische Kring Maarssen en was lid van de commissie die de tentoonstelling in het Vechtstreekmuseum heeft georganiseerd. Hij bezit een aantal werken van Willem van Leusden.

De lezing is op donderdag 23 mei 2024 om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is € 8 pp; met Museumkaart € 5 pp. Vooraf reserveren op www.vechtstreekmuseum.nl is noodzakelijk.

Locatie