Onthulling viltkunstwerk Studio Namenia bij NGC Maarssen
Onthulling viltkunstwerk Studio Namenia bij NGC Maarssen @VeraVandervesse

Van schaap tot wandkleed - een viltkunstwerk met een verhaal

zondag 26 mei 2024 13:30 tot 15:30

Op zondag 26 mei om 14.00 uur wordt in Natuur en Gezondheidscentrum Maarssen een uniek viltkunstwerk onthuld.
40 schapenvachten, gered van de afvalberg, kregen een nieuw leven in een gigantisch viltkunstwerk van 12 meter lang en 3.5 meter hoog. Het ontwerp is van viltkunstenares Inge Visser van Studio Namenia in Breukelen.

De magie van de creatie gebeurde dankzij de vele handen van cliënten van de Valkenier in Maarssenbroek (Abrona) en vele enthousiaste vrijwillgers uit Stichtse Vecht en omgeving.

Het project was een ware beleving van samen creëren. De wolvachten werden gewassen, gekaard, gevilt en sommige geverfd. Iedereen droeg bij, met zijn of haar eigen talent en mogelijkheden. Er werd gelachen, gepraat en geleerd.

Het eindresultaat staat voor duurzaamheid, inclusiviteit en artistieke expressie.

Het toont de kracht van samenwerken en de schoonheid van imperfectie. Het bewijst dat kunst van iedereen is, ongeacht afkomst of beperking. 

De creatie van het viltkunstwerk was een reis vol plezier, verbinding en trots.

Het is een tastbare herinnerinf aan wat we samen kunnen bereiken. Het is een inspiratie voor de toekomst, om te blijven creëren, te verbinden en te zorgen voor onze planeet. 

Enkele quotes:

Cliënt van de Valkenier: “Ik vond het heel leuk om te doen, met de wol. Het was fijn om samen te werken en iets moois te maken.

Inge Visser, viltkunstenares: “Het was ontroerend om te zien hoe iedereen zich met hart en ziel inzette voor dit project. Het kunstwerk is echt een product van samenzijn.”

Vrijwilliger: “Het was een inspirerende ervaring om met zo’n diverse groep mensen te werken. Iedereen had iets unieks te bieden.”

We hopen u te mogen verwelkomen op de onthulling van dit bijzondere kunstwerk!

Locatie