oranjetipje
oranjetipje S. Verschuren

Excursie vlinders, hommels en kevers

zaterdag 4 mei 2024 10:00 tot 12:00

 Alles is weer fris groen. Het is de tijd dat steeds meer insecten zich laten zien. We bezoeken zaterdag 4 mei recreatiegebied Bosdijk om te kijken wat er rondkruipt en vliegt én zes pootjes heeft.

 Kortom”: onder leiding van natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen  gaan we op ontdekkingsreis om de kleine beestjes te vinden: vlinders die opzoek zijn naar een partner, hommels zoemend op zoek naar voedsel, kevers die paren en met een beetje geluk vinden we eitjes die al gelegd zijn. Ook in het water gaan we kijken, daar is misschien meer te zien dan je denkt! Uiteraard besteden we aandacht aan planten en vogels en wie weet komen we nog een ringslang tegen op onze wandeling.

We starten om 10 uur en eindigen om 12 uur. Heb je een loep en of verrekijker, neem die vooralmee! Wij zorgen voor schepnetjes, microscoop en andere benodigdheden.

Maximaal 20 deelnemers, minimum leeftijd 8 jaar. 

Aanmelden onder vermelding van het aantal deelnemers is verplicht. Dit kan naar e-mail: ontdekkleinebeestjes@gmail.com Na aanmelding ontvangt u informatie over de juiste verzamelplek.

De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor onze IVN afdeling is welkom, graag contant.

Locatie