Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Vraag subsidie aan voor het scheiden van regenwater of een groen dak in Stichtse Vecht

Gemeente

STICHTSE VECHT > Per 1 januari 2020 is er een subsidieregeling beschikbaar voor het gescheiden afvoeren van regenwater of het aanleggen van een groen dak. Het scheiden van regenwater van vuilwater kan wateroverlast, schade en gezondheidsklachten voorkomen. De subsidie is vanaf 1 januari aan te vragen via het digitale formulier. De subsidieregeling heeft een maximumbedrag, dus op=op en wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Wie komt er in aanmerking?

Ben je eigenaar van een woning of pand waarvan de regenpijpen zijn aangesloten op een gemengde riolering of het vuilwaterriool (rioolbuis voor afvalwater bij een gescheiden rioolstelsel)? Dan kom je in aanmerking voor subsidie. Om te weten hoe dat voor jouw huis of pand zit, kun je hulpmiddelen raadplegen die bij de subsidie-informatie op de website staan.

Vast subsidiebedrag per vierkante meter

De regeling bestaat uit een vast subsidiebedrag per vierkante meter dakoppervlak, oplopend tot €8 per m2. Omdat de gemiddelde aanlegkosten voor een groen dak hoger liggen, geldt voor deze maatregel andere subsidiebedragen, oplopend tot €25 per m2 dakoppervlak. Als je samen met één of meerdere buren maatregelen neemt, krijg je allebei 10% extra subsidie. Jullie moeten dan wel voor beide aaneengesloten panden (met verschillend adres) moet een aparte aanvraag indienen.

Waarom investeren in het gescheiden afvoeren van regenwater?

Het gescheiden afvoeren van regenwater voorkomt schade en overlast. Bij hevige regenbuien kan het riool overbelast raken waardoor regenwater, gemengd met vuilwater, via een overstort in de sloot of vijver stroomt, of via de putten op straat. Dit kan overlast, schade en gezondheidsklachten veroorzaken. De oplossing is om regenwater niet langer af te voeren naar een gemengd riool of een vuilwaterriool.

Verschillende maatregelen mogelijk

Om regenwater te scheiden zijn er verschillende maatregelen mogelijk, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om regenwater af te voeren naar een nabijgelegen sloot of het regenwater op eigen terrein in de bodem te laten wegzakken (infiltreren). Wanneer regenwater in de openbare ruimte al apart wordt ingezameld via een gescheiden regenwaterriool, kun je jouw regenpijp laten afwateren naar de straatkolken of ondergronds verbinden met het regenwaterriool. Verder kun je kiezen voor de aanleg van een groen dak. Een groen dak heeft als extra voordelen dat het bijdraagt aan het reduceren van CO2 door energiebesparing, het binden van fijnstof, het terugdringen van geluidshinder, het tegengaan van hittestress en het verhogen van biodiversiteit.

Vul per 1 januari 2020 het digitale aanvraagformulier in

Per 1 januari 2020 kun je een digitaal formulier invullen om subsidie aan te vragen. Na aanvraag ontvang je definitief bericht of je in aanmerking komt voor subsidie en voor welk bedrag. Uiterlijk 6 maanden later moeten de werkzaamheden zijn voltooid. Na voltooiing van de werkzaamheden moet je binnen 6 weken een verantwoordingsformulier indienen met bewijs (foto's) van de werkzaamheden. Op basis hiervan ontvang je het definitieve besluit en wordt de toegekende subsidie uitbetaald.

Afbeelding
Oukoper molen langs A2 volledig vernieuwd Nieuws
Afbeelding
Hartverwarmende decemberactie van buurtbewoners Antilopespoor Kinderen brachten zelfs hun eigen speelgoed’ Nieuws
Afbeelding
Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Write for Rights 11 december in de Pauluskerk in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen Nieuws
Afbeelding
Uitverkocht Proms Night Stichtse Vecht een overweldigend succes Nieuws
Afbeelding
Nieuwe sponsor voor het damesteam van de Utrechtse Rugby club Sport
Afbeelding
Sint en Piet in de Vondel bij de ouderen. Lezersnieuws
Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum : Schilders van de Vechtstreek Vrije tijd
Afbeelding
In Nae Do Kwan zeer succesvol op het NK ITF Taekwon-Do Sport
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over nieuwe verkeersplannen en nieuwbouw Broeckland voor 23 miljoen euro Gemeente
Afbeelding
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ Sport
Afbeelding
Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht Ondernemend
Afbeelding
Afsluiting parallelbaan A12 richting Arnhem van Utrecht knooppunt Oudenrijn tot Hoograven; 2 - 4 december 2022 Gemeente