Afbeelding
beeboys - stock.adobe.com

Adviesraad Sociaal Domein Stichtse Vecht zoekt nieuwe leden

Gemeente

STICHTSE VECHT > Via de Jeugdwet, de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is de gemeente verantwoordelijk voor een groot deel van de ondersteuning aan de inwoners van Stichtse Vecht. Het stimuleren van inwonersparticipatie is daarbij essentieel.

Hiervoor is er binnen de gemeente een brede Adviesraad Sociaal Domein Stichtse Vecht (hierna de Adviesraad), die het college adviseert met betrekking tot het beleid. De Adviesraad denkt (ook in cocreatie) mee en geeft gevraagd en ongevraagd advies vanuit een inwonersstandpunt, daarbij nadrukkelijk opkomend voor een sociaal leefbare samenleving met bijzondere aandacht voor de mens in kwetsbare omstandigheden.

De adviezen komen vaak breed tot stand met de samenwerkende netwerkgroepen/achterban rond de Adviesraad. Zo is er bijvoorbeeld met input van onder andere het Platform Gehandicapten, het UW Ouderplatform en de Seniorenraad advies gegeven over het gemeentelijk Vastgoed, het Uitvoeringsprogramma maatschappelijke opvang en beschermd wonen, de Strategische Koers Dorpshuizenbeleid en het Leerlingenvervoer.

De Adviesraad, waarvan de leden door het college zijn aangesteld, adviseert en stimuleert burgerparticipatie op de volgende beleidsvelden:

  1. Wonen, Welzijn en Zorg (Wmo);Sociale Zaken (Participatiewet, Schuldhulpverlening en Werk en Inkomen);Jeugdzorg (Jeugdwet en Wet Passend Onderwijs).

De Adviesraad bestaat uit maximaal 10 vrijwilligers die kennis, ervaring en/of affiniteit hebben met een of meerdere van bovenstaande beleidsvelden. Maandelijks komt de Adviesraad plenair bijeen. Het verslag van de bijeenkomst wordt gepubliceerd op de eigen website: www.adviesraadstichtsevecht.nl

Binnen de Adviesraad zijn momenteel enkele vacatures en wel op het terrein van Jeugdzorg/Jeugdhulp en Sociale Zaken. Om lid te kunnen worden van de Adviesraad vragen wij van u het volgende:

U woont in Stichtse Vecht, beschikt over goede (ervaring) kennis over een of meer van de eerdergenoemde wetten, bent een teamspeler, kunt met beleidsmedewerkers spreken en een actieve rol spelen in conceptadviezen schrijven, maar staat tegelijkertijd met beide benen in de samenleving. U commit zich voor minimaal vier en de voorzitter(s) zelfs voor 10 uur per week.

Kandidaten mogen niet werkzaam/lid zijn bij de gemeente/ gemeenteraad en/of werkzaam zijn als aanbieder van activiteiten/producten/diensten op het terrein van de genoemde wetten aan de gemeente. De Adviesraad biedt u: een uitdagend lidmaatschap, samenwerking binnen de beleidsvelden, inhoudelijke ondersteuning en een vrijwilligersvergoeding.

Wekt dit uw belangstelling? U kunt zich dan wenden voor meer informatie door een e-mail te sturen naar: adviesraad.stichtsevecht@gmail.com of via het contactformulier op de website.

Afbeelding
Locoburgemeester Karin van Vliet op bezoek bij diamanten bruidspaar Stellaard-van den Brink uit Maarssen-Dorp Gemeente
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Oranjeweek in Merenhoef
Oranjeweek in Merenhoef Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Goed nieuws voor de vleermuis: 5 nieuwe leefplekken rijker in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Veel te doen op de Open dag van gemeente Stichtse Vecht, voor jong en oud Gemeente
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente