Foto:  Gerhard Hof
Foto: Gerhard Hof

Tips en adviezen over duurzaam wonen in Loenen

Gemeente

LOENEN > Op 15 november is er een bijeenkomst over energiebesparing in Loenen. Zowel live te bezoeken als online te volgen. In overleg met de dorpsraad Loenen aan de Vecht gaan richten we ons op de verduurzaming van de woningen. Met besparingen is de hoge gasprijs enigszins te compenseren. Allerhande praktische maatregelen en aanpassingen die zorgen voor comfortabel wonen en een lagere energierekening komen aan bod. Het verhaal is afgestemd op het type woningen in deze kern.

Hoe kan ik gas/elektriciteit besparen? Hoe kom ik van die vervelende tocht in huis af? Moet ik nu zonnepanelen aanschaffen? Moet ik wachten tot de gemeente met een oplossing komt? Past een warmtepomp in mijn woning? Het zijn vragen die aan bod komen in de bijeenkomst van maandagavond 15 november. Energie-ambassadeurs van Duurzame Vecht hebben een analyse van de woningen gemaakt om informatie op maat te kunnen leveren. Daarnaast is er informatie beschikbaar over zonnepanelen en warmtepompen. Video’s hierover van Stichting Duurzame Vecht staan op de site en het YouTube-kanaal en dienen ter ondersteuning van het verhaal. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Er zijn diverse energie-ambassadeurs aanwezig.

Meld je aan!

De bijeenkomst wordt georganiseerd in ’t Web (Spinnerie 15) in Loenen aan de Vecht. De inloop is vanaf 19:15 en er wordt 19:30 gestart. Er is beperkte ruimte dus aanmelden is verplicht. Dit kan op www.duurzamevecht.nl/bijeenkomst (zie ook QR-code). We nemen de RIVM-maatregelen wat betreft corona in acht (inclusief scannen QR-code bij binnenkomst).

Voor degenen die niet kunnen komen, is de bijeenkomst ook online te volgen via de site van stichting of het kanaal van Duurzame Vecht op YouTube. In ongeveer drie kwartier weet je weer alles over energiebesparing van je woning. Meer informatie is te vinden op www.duurzamevecht.nl/bijeenkomst of te krijgen via Ralph van Elburg van Stichting Duurzame Vecht: ralphvanelburg@duurzamevecht.nl

Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Twee bijzondere voorstellingen in Theater Piet Mondriaan in Abcoude over het leven buiten de gebaande paden Vrije tijd
Afbeelding
De Vrienden van ’t Kampje nemen bewoners een dagje mee uit naar de Kerstmarkt. Lezersnieuws
Afbeelding
Pieten op bezoek bij OSM Badminton Sport
Afbeelding
Expositie in Driestroom Vrije tijd
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Lions bridgetoernooi Bridge aan de Dijk voor vakantie-eiland Robinson Crusoe Lezersnieuws
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws