Afbeelding

Elis Yikilmaz geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

Gemeente

STICHTSE VECHT > Op dinsdag 27 september is Elis Yikilmaz geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Een jaar lang gaat zij zich inzetten voor kinderen in Stichtse Vecht en zich bezighouden met onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen in Stichtse Vecht. Ook gaat zij af en toe met burgemeester Ap Reinders en de wethouders naar activiteiten of officiële gelegenheden.

Bij de installatie zaten Fien en Elis naast elkaar in de raadzaal in Breukelen. De kersverse kinderadviseurs Stella Peltason en Casimir van Asperen zaten daarnaast. Burgemeester Ap Reinders begon met het toespreken van Fien en gaf een terugblik op het afgelopen jaar. Daarna kreeg Fien het woord en zij vertelde hoe zij haar jaar als kinderburgemeester heeft beleefd, wat zij het meest bijzonder vond en bedankte zij de burgemeester, wethouders en alle betrokkenen met wie ze heeft samengewerkt het afgelopen jaar.

De belofte
Hierna sprak burgemeester Ap Reinders Elis Yikilmaz toe en kwam het officiële gedeelte: de belofte. Elis beloofde dat zij zich als kinderburgemeester aankomend jaar gaat inzetten voor alle kinderen in Stichtse Vecht. Fien mocht haar kinderambtsketen voor de laatste keer af doen en bij Elis om haar schouders hangen. Elis is vanaf dat moment de nieuwe kinderburgemeester.

Woordje kinderburgemeester
Met de kinderambtsketen om mocht Elis als nieuwe kinderburgemeester haar woordje houden. Zo vertelde ze aan de raad dat ze twaalf jaar oud is, in Maarssen woont en dat ze naar de basisschool Palet gaat. Wat ze verwacht van aankomend jaar en wat zij belangrijk vindt? “Ik verwacht dat ik veel nieuwe dingen ga meemaken en dat ik daar van leer. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan voor alle kinderen in Stichtse Vecht”.

Elis is blij met de twee kinderadviseurs. “Ik vind het heel leuk dat ik samen met Stella en Casimir dit ga doen, we gaan ons best doen om een bijdragen te leveren aan alle kinderen van gemeente Stichtse Vecht, ik heb er heel veel zin in!”

Geschiedenis
Sinds 2017 heeft gemeente Stichtse Vecht een kinderburgemeester. Het begon met een brief van Aimée, een in 2016 negenjarige inwoonster van Stichtse Vecht.

Op het Jeugdjournaal kreeg Aimée lucht van de functie kinderburgemeester in een andere gemeente. Dat motiveerde haar om de burgemeester een brief te schrijven met de vraag of er in Stichtse Vecht ook een kinderburgemeester benoemd kon worden. Zij werd toen uitgenodigd voor een gesprek en dat was de start van een voorstel aan het college en de gemeenteraad, om een eerste kinderburgemeester te benoemen in 2017.

Mijke Moons was de eerste kinderburgemeester, daarna werd Britt Klomp gekozen, gevolgd door  Merle Schweppe (2019), Madhi el Farissi (2020) en Fien Sant (2021). Op 27 september start Elis Yikilmaz haar jaar als nieuwe kinderburgemeester va gemeente Stichtse Vecht.

Heb je vragen over of voor kinderburgemeester Elis of wil je haar ergens bij betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl.

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
Het Kompas krijgt knutselpapier van enorme omvang Nieuws