Afbeelding

Ilias Admi nieuwe jeugdbestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Gemeente

REGIO > Ilias Admi (14) uit Amsterdam-Zuidoost is de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zijn missie: jongeren bewust maken van de impact als er een dijk doorbreekt. Op donderdag 24 november wordt Ilias officieel geïnstalleerd als jeugdbestuurder.

Ilias was een van de zes kandidaten die tijdens het spannende slotdebat streden om de functie van jeugdbestuurder. Voor dit event was op het hoofdkantoor van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht een arena gebouwd waar de kandidaten zich voor een groot publiek via een Lagerhuisdebat konden voorstellen en hun ideeën pitchen.

Stem van de toekomst

Een professionele jury besliste uiteindelijk wie de winnaar werd. Juryvoorzitter Peter Smit en lid dagelijks bestuur Waterschap Amstel, Gooi en Vecht roemde Ilias om zijn heldere ideeën en vermogen om een groot publiek te overtuigen. ‘Dit is de stem van de toekomst en we hebben de plicht om daar naar te luisteren,’ aldus Peter Smit. ‘Het waterschap wordt door klimaatverandering alleen maar belangrijker. Deze generatie zal nog meer dan ons de gevolgen ondervinden van droogte, extreme hoosbuien en een stijgende zeespiegel. Ilias laat zien dat hij in staat is om thema’s van het waterschap zoals sterke dijken, voldoende water en klimaatadaptatie bij zowel jongeren als volwassen weet te activeren en onder de aandacht te brengen’.

Ilias: ‘Ik wil jongeren bewust maken van de impact als er een dijk doorbreekt.’

De jonge Amsterdammer wil jongeren bewust maken van de taken van het waterschap. Ilias: ‘Heel veel jongeren weten niet wat de impact is als er een dijk doorbreekt. Dan stroomt een groot gedeelte van Nederland onder water. Ik vind het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt. Ik denk dat via entertainment we dit voor elkaar kunnen krijgen, daarom wil ik graag een film gaan maken die jongeren inspireert rondom het thema water.’ Ilias was hiervoor onder andere kinderburgemeester van Amsterdam.

Taak jeugdbestuurder

Jongeren tussen de 14 en 18 jaar kunnen jeugdbestuurder zijn van het waterschap. Een jeugdbestuurder vormt dé link tussen Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en jongeren. Een jeugdbestuurder heeft de belangrijke taak om het waterschap onder de aandacht te brengen bij zowel jongeren als volwassenen. Hierbij vertegenwoordigt de jeugdbestuurder het jongerenperspectief op onderwerpen als klimaatadaptatie, schoon water en droge voeten. De jeugdbestuurder mag dit op geheel eigen wijze in vullen. 

Afbeelding
Lezing in Vreeland over het rampjaar 1672 - 1673 vanuit een andere invalshoek Vrije tijd
Afbeelding
Stichtse Vecht investeert in buitensport “Deze investering is goed voor leefbaarheid in dorpen" Nieuws
Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
Burgemeester Reinders leest voor op de Bijenschans Gemeente
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Nieuws
Afbeelding
Jaagpad terug langs de Vecht en het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Levendige tentoonstelling 100 jaar tuinbouw Vleuten Nieuws
Afbeelding
BuurtAED-actie in Zandpad/Machinekade groot succes Nieuws
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Wagendijk Kockengen in slechte staat, informatieavond over de reconstructie Nieuws