Afbeelding
Owner

Gratis check met warmtebeeldcamera’s voor isolatie woning door Stichting Duurzame Vecht

Gemeente

STICHTSE VECHT > Ook dit jaar is er een actie van Stichting Duurzame Vecht met warmtebeeldcamera’s om woningen te scannen op warmteverlies. Het beeld dat wordt gemaakt door energieambassadeurs van de stichting laat zien waar het huis warmte verliest. ‘Zo kunnen huizenbezitters direct isolerende maatregelen treffen’, vertelt Norbert van den Eijnden, één van de energieambassadeurs die scans maakt.

Op koude dagen met geschikte weersomstandigheden komt een lokale energieambassadeur bij de bewoner op bezoek met de warmtebeeldcamera. ‘Mensen melden zich aan op de site en dan maken we een afspraak’, vertelt Norbert. ‘Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn.’

Positieve reactie

Binnen en buiten worden opnames gemaakt van het huis. Deze worden direct ter plaatse toegelicht door degene die de beelden maakt. Een korte rapportage wordt later verstrekt. Bewoners die al mee hebben gedaan, zijn erg positief over de actie. “Ik heb de warmtescan vorig jaar laten uitvoeren. Aan de hand daarvan hebben we nog een aantal besparingsmaatregelen kunnen nemen’, laat een bewoner uit Breukelen-Noord weten.

Voorwaarden deelname

Niet alle huizen in Stichtse Vecht zijn geschikt om mee te doen aan de warmtebeeldactie. Woningen gebouwd vóór 2000 kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.duurzamevecht.nl/warmtebeeld. Houd er rekening mee dat er een wachtlijst kan ontstaan vanwege beperkte beschikbaarheid van vrijwilligers van de stichting en camera’s in combinatie met het weer dat niet optimaal is. Doel is wel om de komende maanden de eerste honderd af te handelen.

Gratis gesprek

Woningen in de gemeente die gebouwd zijn na 2000 of inwoners met een concrete vraag over duurzaam wonen kunnen ook een gratis keukentafelgesprek inplannen. Dan komt er een energieambassadeur langs. Een bezoek brengen aan het mobiele energieloket van de stichting is ook mogelijk natuurlijk. Informatie is te vinden op de website van Stichting Duurzame Vecht.

Afbeelding
MKB'ers in Utrecht helpen bij circulair ondernemen Ondernemend
Afbeelding
Speciaal vervoer voor Sinterklaas naar de Bijenschans Lezersnieuws
Afbeelding
Atelier De Kromme Mijdrecht op reis Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Ad de Regt (LijstvanderDoes) treedt af per 25 januari 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
Portaal en AM slaan handen ineen voor krachtige wijken in regio Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Koffie & Thee met appeltaart in de Week van de Verbinding in Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Hockey MHV JO14-2 kampioen in subtopklasse Sport
Afbeelding
Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Doorrijder ongeluk Harmelen aangehouden, 4-jarig kind gewond Nieuws
Afbeelding
Sint en Piet bezochten ook de ouderen van Maarssen in het Dorpshuis. Lezersnieuws
Afbeelding
Ultiem kerstgevoel in Grote Kerk met Roder Jongenskoor Vrije tijd
Afbeelding
Onafhankelijke clientondersteuning (OCO) in Stichtse Vecht ook in 2024 uitgevoerd door Kwadraad, Leef, Gezinsbuddy en MEE Gemeente
Afbeelding
Autobrand naast woning aan het Sluisje in Vreeland Nieuws
Afbeelding
Taekwon-Do School IN NAE DO KWAN succesvol op 2 toernooien in 1 weekend. Sport