Afbeelding
Kwadraad

Onafhankelijke clientondersteuning (OCO) in Stichtse Vecht ook in 2024 uitgevoerd door Kwadraad, Leef, Gezinsbuddy en MEE

Gemeente Ingezonden

STICHTSE VECHT > Goed nieuws voor de inwoners van Stichtse Vecht: ook in 2024 kunnen zijn gebruik blijven maken van de Onafhankelijke Clientsondersteuning. Deze ondersteuning wordt uitgevoerd door de samenwerkende organisaties Kwadraad, Leef, Gezinsbuddy en MEE. De gemeente Stichtse Vecht heeft deze samenwerking met een jaar verlengd.

OCO staat voor onafhankelijke cliëntondersteuning. De OCO’s helpen je graag bij vragen over zorg en hulpverlening of contact met de gemeente, zorgaanbieders of andere instanties. Iedere Nederlander heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Daarom is deze ondersteuning altijd gratis.

Marjolijn Runhaar, coördinator OCO Stichtse Vecht, is blij met deze verlenging: “Onze clientondersteuners hebben veel vakkennis en ervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking of (complexe) vragen over zorg en hulpverlening. We zien dagelijks in ons werk dat een clientondersteuner het verschil kan maken in het komen tot een passend antwoord op de hulpvraag. Vanuit hun eigen expertise ondersteunen zij inwoners bij alle stappen om de zorg te regelen die nodig is. In veel gevallen is het voldoende om informatie en advies te geven, het netwerk of vrijwilligersorganisaties te benaderen en in te zetten. Soms is er meer nodig. Dan ondersteunt de OCO bij het aanvragen van voorzieningen vanuit de WMO of bij het zoeken naar andere oplossingen. De samenwerking tussen Kwadraad, Leef, Gezinsbuddy en MEE maakt dat we een brede expertise in huis hebben om inwoners met grote diversiteit aan hulpvragen te kunnen ondersteunen en toe te leiden naar een passend antwoord op hun hulpvraag. Fijn dat we dit voor de inwoners in Stichtse Vecht gezamenlijk in 2024 mogen voortzetten.”

Meer weten óf een onafhankelijke cliëntondersteuner inschakelen?

De OCO’s zijn tijdens kantooruren te bereiken via telefoon T 088 900 4000. Of kijk op www.ocostichtsevecht.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Straatroof op fietspad langs Pauwenkamp Nieuws
Afbeelding
Volgende stap zonnevelden in Haarrijnseplas Nieuws
Jannie van Kooten, vrijwilligerscoördinator.
Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. Waar zou ú het liefst sterven? Ondernemend
Afbeelding
Vlag Oekraïne wappert boven Goudestein Nieuws
Afbeelding
Explosie bij restaurant in Vleuten, wie weet meer? Nieuws
Afbeelding
Leeuwenhart Risicobeheer en Verzekeringen kent de klanten Persoonlijk contact hoogste prioriteit Ondernemend
Afbeelding
Plannen voor water in uw buurt? Vraag subsidie aan bij Hoogheemraadschap Gemeente
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Choral Evensong in de Pieterskerk Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Muzikale bootreis van Barok tot Broadway met Boddé en Zomer in Grote Kerk Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Alpe d'Huez op voor kankeronderzoek, team GCM gaat er voor lopend en fietsend Nieuws
Afbeelding
Politie jaagt op autokrakers in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Het Nieuw Tienhovens Orkest viert haar Verjaardag! Het Orkest voor Jong en Oud viert haar 1e jaar met een mooi concert! Nieuws
Afbeelding
Gedeputeerden ontvangen eerste pakketlevering Hub Utrecht Oost Ondernemend