Afbeelding

Donateurs gezocht Stichting Leergeld Stichtse Vecht zegt: ‘Nu meedoen is later meedoen’!

Lezersnieuws

STICHTSE VECHT > Sinds 1 januari 2020 is Stichting Leergeld Stichtse Vecht actief in alle kernen van de gemeente Stichtse Vecht. Wij zijn een stichting die volledig draait op vrijwilligers en zich richt op de kansarme kinderen van onze gemeente. Stichting Leergeld Stichtse Vecht fungeert als laatste vangnet en biedt materiële hulp aan kinderen van 4 tot 18 jaar in gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Het motto is: ‘Alle kinderen mogen meedoen’. De stelregel van Leergeld Stichtse Vecht is dat kinderen niet de dupe mogen worden van de financiële problemen van hun ouders.

Wanneer kinderen niet kunnen deelnemen aan activiteiten met leeftijdsgenootjes is dat heel vervelend en niet goed voor hun ontwikkeling. Samen sporten, naar muziekles of een hobbyclub is belangrijk voor kinderen. Zo ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk of niet zo leuk vindt. Je leert hoe je met elkaar omgaat, afspraken maken, geven en nemen, dingen ondernemen en vooral samen zijn. In deze corona-crisis hebben we gemerkt hoe kinderen reageren wanneer ze niet naar school kunnen. Ze missen hun vriendjes! En wat we ook zien, is dat thuisonderwijs voor kinderen niet zo eenvoudig is. Zonder laptop doe je niet mee en loop je achterstand op! Achterop raken op school of op sociaal gebied maakt het meedoen in onze samenleving op latere leeftijd er niet makkelijker op.

Lastig is dat veel van de sportieve, educatieve of culturele activiteiten en de bijbehorende voorzieningen geld kosten en daar wringt de schoen. Er zijn kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel niet breed hebben en waar er dus geen of minder geld is voor die genoemde activiteiten. Ook in Stichtse Vecht leeft een deel van de schoolgaande jeugd onder de armoedegrens! Hoe werken wij? Een gezin kan via www.Leergeld.nl/stichtsevecht een aanvraag doen bij onze stichting Een vrijwilliger van onze stichting checkt samen met het gezin de inkomensgegevens en kijkt of het gezin in aanmerking komt voor of al gebruik maakt van de bestaande regelingen voor minima zoals huur-/zorgtoeslag, bijzondere bijstand en andere lokale voorzieningen zoals U-pas. Indien nodig helpt de vrijwilliger met het aanvragen van deze regelingen. Voldoet de aanvrager aan alle criteria die onze stichting stelt, biedt Leergeld Stichtse Vecht uitkomst door rechtstreeks de rekening van de hobbykosten, schoolspullen of lidmaatschap te betalen aan de school, vereniging of leverancier.

En… hier is veel geld voor nodig. Naast een startsubsidie van de gemeente zijn we afhankelijk van bijdragen van bedrijven, diaconieën en vooral ook van particulieren. Doet u mee?

Met uw bijdrage kunnen wij kinderen mee laten doen op school, in de buurt en in de vereniging. Steun deze kinderen door een bijdrage te storten op NL44RABO0346391210 t.a.v. Stichting Leergeld Stichtse Vecht onder vermelding donatie. Bezoek voor meer informatie over onze stichting: www.Leergeld.nl/stichtsevecht

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws