Afbeelding

Summerfest op het Minkema College

Lezersnieuws

WOERDEN > Om de gevolgen van de coronapandemie voor de leerlingen zoveel mogelijk te beperken, organiseerde het Minkema College de afgelopen dagen het Minkema SummerFest voor de havo- & vwo-leerlingen. Tijdens dit tweedaags festival konden leerlingen zelf een programma samenstellen van workshops, activiteiten en optredens (variërend van een rollerskatedisco in de aula, workshop vuurspuwen tot een Drag Queen make-up training). Hiermee werd het groepsgevoel gestimuleerd, werkten leerlingen samen en werd er bovenal met elkaar plezier gemaakt. “Door corona zien wij dat onze leerlingen op sociaal-emotioneel gebied echt dingen gemist hebben, zoals elkaar ontmoeten en  samen iets leuks ondernemen. Daar hebben we met dit festival dan ook vol op ingezet”, aldus Arjan van der Wart, directeur Onderwijs Minkema College.


Het Minkema Summerfest is één van de vele activiteiten die het Minkema College organiseert in het kader van de door de overheid beschikbaar gestelde gelden onder de vlag van Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De school kijkt daarbij  niet alleen naar het sociaal-emotionele vlak. Ook eventuele cognitieve achterstanden krijgen volop de aandacht door de inzet van bijv. examentraining en bijlessen. Om het geld op een goede manier te besteden, is er op het Minkema College een collegebrede taskforce opgericht, bestaande uit docenten van de beide locaties, een orthopedagoog en een zorgcoördinator. De taskforce heeft de opdracht om een plan te maken waarmee de school de komende twee jaar achterstanden bij leerlingen zo efficiënt mogelijk wegwerkt.

“We gaan allesbehalve overhaast te werk en we baseren de activiteiten die we (gaan) inzetten op een gedegen analyse, waarbij we grote waarde hechten aan de mening van zowel medewerkers als onze leerlingen en ouders”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

Voor de zomervakantie is er door de taskforce onder de medewerkers een globale inventarisatie gemaakt van de achterstanden en vertragingen bij leerlingen. De leerlingen en ouders hebben onlangs via een enquête meegedacht en meegeholpen met het maken van een overzicht van de achterstanden.

Vooruitlopend op het definitieve plan is er dus al ingezet op enkele activiteiten zoals het SummerFest voor de leerlingen van de havo & vwo-locatie. Ook is er een Wendag georganiseerd voor leerjaar 2 en 3 van het vmbo met diverse workshops in samenwerking met de KUVO. Van der Wart: “Normaal organiseerden we dit kleinschalig, maar doordat ook leerjaar 2, 3 en 4 behoorlijk veel gemist hebben de afgelopen jaren, wilden we ook voor deze klassen verbindende activiteiten in de eerste schoolweek organiseren.”

Afbeelding
Lions bridgetoernooi Bridge aan de Dijk voor vakantie-eiland Robinson Crusoe Lezersnieuws
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws