Afbeelding

Summerfest op het Minkema College

Lezersnieuws

WOERDEN > Om de gevolgen van de coronapandemie voor de leerlingen zoveel mogelijk te beperken, organiseerde het Minkema College de afgelopen dagen het Minkema SummerFest voor de havo- & vwo-leerlingen. Tijdens dit tweedaags festival konden leerlingen zelf een programma samenstellen van workshops, activiteiten en optredens (variërend van een rollerskatedisco in de aula, workshop vuurspuwen tot een Drag Queen make-up training). Hiermee werd het groepsgevoel gestimuleerd, werkten leerlingen samen en werd er bovenal met elkaar plezier gemaakt. “Door corona zien wij dat onze leerlingen op sociaal-emotioneel gebied echt dingen gemist hebben, zoals elkaar ontmoeten en  samen iets leuks ondernemen. Daar hebben we met dit festival dan ook vol op ingezet”, aldus Arjan van der Wart, directeur Onderwijs Minkema College.


Het Minkema Summerfest is één van de vele activiteiten die het Minkema College organiseert in het kader van de door de overheid beschikbaar gestelde gelden onder de vlag van Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De school kijkt daarbij  niet alleen naar het sociaal-emotionele vlak. Ook eventuele cognitieve achterstanden krijgen volop de aandacht door de inzet van bijv. examentraining en bijlessen. Om het geld op een goede manier te besteden, is er op het Minkema College een collegebrede taskforce opgericht, bestaande uit docenten van de beide locaties, een orthopedagoog en een zorgcoördinator. De taskforce heeft de opdracht om een plan te maken waarmee de school de komende twee jaar achterstanden bij leerlingen zo efficiënt mogelijk wegwerkt.

“We gaan allesbehalve overhaast te werk en we baseren de activiteiten die we (gaan) inzetten op een gedegen analyse, waarbij we grote waarde hechten aan de mening van zowel medewerkers als onze leerlingen en ouders”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

Voor de zomervakantie is er door de taskforce onder de medewerkers een globale inventarisatie gemaakt van de achterstanden en vertragingen bij leerlingen. De leerlingen en ouders hebben onlangs via een enquête meegedacht en meegeholpen met het maken van een overzicht van de achterstanden.

Vooruitlopend op het definitieve plan is er dus al ingezet op enkele activiteiten zoals het SummerFest voor de leerlingen van de havo & vwo-locatie. Ook is er een Wendag georganiseerd voor leerjaar 2 en 3 van het vmbo met diverse workshops in samenwerking met de KUVO. Van der Wart: “Normaal organiseerden we dit kleinschalig, maar doordat ook leerjaar 2, 3 en 4 behoorlijk veel gemist hebben de afgelopen jaren, wilden we ook voor deze klassen verbindende activiteiten in de eerste schoolweek organiseren.”

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws