Afbeelding

Een echt schoolorkest op De Bijenschans

Lezersnieuws

BREUKELEN > Sinds begin november speelt een groep leerlingen van basisschool De Bijenschans in een echt schoolorkest. Elke donderdag na schooltijd krijgen ze les van professionele muziekdocenten. Daarna komen ze bij elkaar voor een orkestrepetitie. Directeur Jacqueline de Heer is apetrots!

Al zes jaar klinken er wekelijks violen, cello’s, trompetten, trombones en slagwerkinstrumenten door de gangen van De Bijenschans in Breukelen. Ze worden bespeeld door de leerlingen van de bovenbouw (groep 5 t/m 8) tijdens de lessen onder schooltijd van het Leerorkest Stichtse Vecht. In de lessen maken de kinderen kennis met een muziekinstrument en leren ze samenspelen. Het is een voorbereiding op eventuele muzieklessen buiten de school. Het schoolorkest wil daar ook een bijdrage aan leveren en is voor kinderen die blij worden van muziek en nieuwsgierig zijn naar de wondere wereld van de muziek.


Worden de reguliere lessen van het Leerorkest door een team van vier op het conservatorium opgeleide muziekleraren gegeven,  het schoolorkest wordt geleid door twee docenten, cellist Jurjen de Roest en koperblazer Bram Peeters. Elke donderdagmiddag starten de kinderen met een korte introductie per instrumentengroep en komen daarna samen voor de groepsles. Dit najaar was een proef, maar de school vindt het nu al geslaagd. Binnenkort kunnen kinderen zich opgeven voor een nieuw blok van acht lessen die in januari beginnen.

Muziek en meer
De Bijenschans is één van de weinigen in de gemeente Stichtse Vecht waarin álle bovenbouwklassen, de groepen 5 tot en met 8, de muziekinstrumentlessen van het Leerorkest krijgen. De stap naar het naschoolse programma van het Leerorkest was dan ook een heel logische, vindt Jacqueline de Heer. De school blinkt trouwens uit in extra activiteiten, zoals een moestuin, keuken, bewegend leren, onderzoekend en ontdekkend leren, programmeerlessen en bijvoorbeeld de talentmomenten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stichtse Vecht investeert in buitensport “Deze investering is goed voor leefbaarheid in dorpen" Nieuws
Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
Burgemeester Reinders leest voor op de Bijenschans Gemeente
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Nieuws
Afbeelding
Jaagpad terug langs de Vecht en het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Levendige tentoonstelling 100 jaar tuinbouw Vleuten Nieuws
Afbeelding
BuurtAED-actie in Zandpad/Machinekade groot succes Nieuws
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Wagendijk Kockengen in slechte staat, informatieavond over de reconstructie Nieuws
Afbeelding
Nationaal Voorleesontbijt bij peuters van PG Speelkwartier Lezersnieuws