Afbeelding

Stichting ALS Nederland organiseert tweede ALS Sunrise Walk en acteur Loek Peters loopt mee

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Stichting ALS Nederland organiseert in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari voor de tweede keer de ALS Sunrise Walk in Utrecht.

 Duizenden wandelaars lopen de zonsopkomst tegemoet en zamelen geld in voor onderzoek naar ALS. Acteur en ALSambassadeur Loek Peters loopt ook mee. Hij vertelt meer over het doel van de actie en zijn voorbereiding. Acteur Loek Petersuit Leidsche Rijn  is sinds 2017 ambassadeur van Stichting ALS Nederland. Loek is onder meer bekend van de serie Penoza. Via een kennis werd hij geconfronteerd met de dodelijke zenuw-spierziekte ALS en werd hij gevraagd voor verschillende events. Zo kwam hij in aanraking met Stichting ALS Nederland en werd hij ambassadeur. “ALS is zo’n verschrikkelijke rotziekte. Iemand die ALS heeft, gaat elke dag een stukje achteruit. Toch voel ik tijdens bijeenkomsten en evenementen ook veel positiviteit. Mensen met ALS weten dat ze niet meer beter worden, dus het gaat om het nu. Het gevoel van ‘vier het leven’. Dat geeft veel energie en dat voel je. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar zo is het wel.” Sunrise Walk Voor het onderzoek naar ALS is veel geld nodig en Stichting ALS Nederland organiseert allerlei evenementen om geld op te halen. Loek: “De stichting moet het van giften hebben en een event als de ALS Sunrise Walk helpt dan mee. De ALS Sunrise Walk is een wandeling van 25, 15 of 5 kilometer in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 februari aanstaande door Utrecht. Ik woon daar, dus uiteraard doe ik mee. Ik ga 25 kilometer lopen en dat is toch zes uur flink doorstappen. Maar dat is ook het mooie aan de Sunrise Walk: je moet er moeite voor doen, het is doorbijten. Voor 25 kilometer moet je echt trainen, dat doe je niet zomaar even. Dus voor mij is het ook nog eens goed om op deze manier wat conditie op te doen. Maar het is prachtig om door Utrecht te wandelen in de nacht en het langzaam licht te zien worden. En het is voor een goed doel.” 

Ook andere afstanden Naast 25 kilometer kunnen deelnemers ook 15 of 5 kilometer lopen. “De 25 kilometer start om 2.00 uur ’s nachts, de 15 om 5.00 uur en de 5 kilometer is voor het laatste uur, vanaf 7.00 uur. De 15 kilometer is ook een pittige afstand, maar voor mensen die weinig tijd hebben om te trainen is dat nog wel goed te doen. Het is de bedoeling dat we allemaal samen finishen bij de Jaarbeurs. Daar is dan ook de afsluiting met bekendmaking van het eindresultaat. We hopen op droog weer en een grote opkomst!” Januari 2023 www.alssunrisewalk.nl  

Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Hans van den Akker wordt weer VVD-wethouder tot 2026 Nieuws
Afbeelding
Handjehelpen roept op: ga naar buiten met een kwetsbare buurtgenoot En geniet samen van de lente Lezersnieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over zonnevelden, afvalstation en insprekers over geluidsscherm Zandweg Oostwaard Gemeente