Afbeelding

Open Dag op 10 juni bij De Hoogstraat Revalidatie

Lezersnieuws

UTRECHT > Ervaren hoe het is om te lopen met een prothese? Opnieuw leren slikken met behulp van elektrostimulatie? Hoe eet je, als je handen iets niet meer goed vast kunnen houden? Of voelen wat het betekent om gebonden te zijn aan een rolstoel? Ervaar en beleef het bij de Open Dag op 10 juni van 10.00-15.00 uur bij De Hoogstraat Revalidatie.

 

We laten zien hoe revalidanten weer in beweging komen. Leg maar eens een parcours af als je benen heel stijf zijn of probeer eens een stoepje op te komen in een rolstoel . Zet onze Augmented Reality brillen op en kom in beweging! Al 75 jaar biedt De Hoogstraat in Utrecht medische specialisatie revalidatie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Om dat te vieren opent De Hoogstraat haar deuren om iedereen te laten zien wat revalideren is.

 

Wat is er nog meer te zien?

Revalideren betekent ‘opnieuw leren’. Leren omgaan met de nieuwe situatie na een ongeval of ziekte. Bij de Open Dag zie je hoe De Hoogstraat daar dagelijks met haar revalidanten aan werkt. Ontdek alle therapieën van De Hoogstraat. Kom kijken bij onze orthopedietechniek; de afdeling die protheses en ortheses maakt. Daarnaast is er een banen-/vrijwilligersmarkt en een kunstverkoop van schilderijen van (oud)revalidanten. Genoeg te doen voor jong en oud!

Speciale routes kind, dwarslaesie en neurorevalidatie

Ook is een deel van de klinische afdelingen open. Professionals en revalidanten nemen je mee in de dagelijkse gang van zaken op de afdeling. De kinderrevalidatie laat zien hoe het brein van kinderen herstelt na hersenletsel. Sport en spel spelen daar een grote rol in. Bij de afdeling dwarslaesie ervaar je dat de normale dingen als tandenpoetsen, zelf eten en haren kammen vaak niet meer zo vanzelfsprekend is. Kijk in de kamer van een revalidant hoe hij dat weer opnieuw leert. Bij De Hoogstraat maken we daarvoor aanpassingen, waardoor de zelfredzaamheid van onze revalidanten vergroot. En bij de afdeling neurorevalidatie leer je meer over ons onderzoek naar het herstel van hersenletsel.

 

Hapje en drankje

Deze dag werken we samen met onze buurtondernemers. In verschillende kraampjes bieden zij (gratis) voor alle bezoekers een hapje of drankje. Een unieke samenwerking tussen de zorg en de buurt.

 Over De Hoogstraat Revalidatie

Met onze zorg en revalidatiebehandeling helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte. Samen met de revalidant richten wij ons op een zo goed mogelijk herstel en op de mogelijkheden die er nog zijn om zo zelfstandig mogelijk te leven. Voor jong en oud. Wij doen dit met een team van behandelaren dat speciaal voor de revalidant is samengesteld, onder leiding van een revalidatiearts. We streven samen naar de beste revalidatie, zodat de revalidanten naar eigen vermogen weer mee kunnen doen in de maatschappij. En dat dus al 75 jaar!

Meer informatie: https://www.dehoogstraat.nl/75-jaar/open-dag/ 

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws