Afbeelding

Open Dag op 10 juni bij De Hoogstraat Revalidatie

Lezersnieuws

UTRECHT > Ervaren hoe het is om te lopen met een prothese? Opnieuw leren slikken met behulp van elektrostimulatie? Hoe eet je, als je handen iets niet meer goed vast kunnen houden? Of voelen wat het betekent om gebonden te zijn aan een rolstoel? Ervaar en beleef het bij de Open Dag op 10 juni van 10.00-15.00 uur bij De Hoogstraat Revalidatie.

 

We laten zien hoe revalidanten weer in beweging komen. Leg maar eens een parcours af als je benen heel stijf zijn of probeer eens een stoepje op te komen in een rolstoel . Zet onze Augmented Reality brillen op en kom in beweging! Al 75 jaar biedt De Hoogstraat in Utrecht medische specialisatie revalidatie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Om dat te vieren opent De Hoogstraat haar deuren om iedereen te laten zien wat revalideren is.

 

Wat is er nog meer te zien?

Revalideren betekent ‘opnieuw leren’. Leren omgaan met de nieuwe situatie na een ongeval of ziekte. Bij de Open Dag zie je hoe De Hoogstraat daar dagelijks met haar revalidanten aan werkt. Ontdek alle therapieën van De Hoogstraat. Kom kijken bij onze orthopedietechniek; de afdeling die protheses en ortheses maakt. Daarnaast is er een banen-/vrijwilligersmarkt en een kunstverkoop van schilderijen van (oud)revalidanten. Genoeg te doen voor jong en oud!

Speciale routes kind, dwarslaesie en neurorevalidatie

Ook is een deel van de klinische afdelingen open. Professionals en revalidanten nemen je mee in de dagelijkse gang van zaken op de afdeling. De kinderrevalidatie laat zien hoe het brein van kinderen herstelt na hersenletsel. Sport en spel spelen daar een grote rol in. Bij de afdeling dwarslaesie ervaar je dat de normale dingen als tandenpoetsen, zelf eten en haren kammen vaak niet meer zo vanzelfsprekend is. Kijk in de kamer van een revalidant hoe hij dat weer opnieuw leert. Bij De Hoogstraat maken we daarvoor aanpassingen, waardoor de zelfredzaamheid van onze revalidanten vergroot. En bij de afdeling neurorevalidatie leer je meer over ons onderzoek naar het herstel van hersenletsel.

 

Hapje en drankje

Deze dag werken we samen met onze buurtondernemers. In verschillende kraampjes bieden zij (gratis) voor alle bezoekers een hapje of drankje. Een unieke samenwerking tussen de zorg en de buurt.

 Over De Hoogstraat Revalidatie

Met onze zorg en revalidatiebehandeling helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen verder bij de gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte. Samen met de revalidant richten wij ons op een zo goed mogelijk herstel en op de mogelijkheden die er nog zijn om zo zelfstandig mogelijk te leven. Voor jong en oud. Wij doen dit met een team van behandelaren dat speciaal voor de revalidant is samengesteld, onder leiding van een revalidatiearts. We streven samen naar de beste revalidatie, zodat de revalidanten naar eigen vermogen weer mee kunnen doen in de maatschappij. En dat dus al 75 jaar!

Meer informatie: https://www.dehoogstraat.nl/75-jaar/open-dag/ 

Afbeelding
Motie SP : Te weinig woningen voor senioren in het Ruimtekwartier. Nieuws
Afbeelding
Meiden MO20 FC Breukelen Kampioen! Sport
Afbeelding
Sportieve dag met gouden randje voor Team Ytin Sport
Afbeelding
3e kids-patat-tennis bij LTC Loenen Sport
Afbeelding
Polsstokverspringen Goede omstandigheden geen garantie voor individuele topprestaties. Sport
Afbeelding
geslaagde fotosafari bij streekmuseum Vredegoed Lezersnieuws
Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Opschoonactie Bloemstede Lezersnieuws
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Uitverkoop bij de kledingbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
De Digitale Canon van Maarssen is online! Nieuws
Afbeelding
VIOD Veteranen kampioen Sport
Afbeelding
Foto- en Videoclub Loenen wordt Stichtse Vecht Nieuws