De telefoon weer boven water
De telefoon weer boven water Recovery Divers

Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen

Lezersnieuws Ingezonden

BREUKELEN > Het is woensdag namiddag als de telefoon gaat van Recovery Divers. Bianca belt ons, ze liggen met de boot in Breukelen en haar telefoon is in het water gevallen. Alsof dat nog niet erg genoeg is zitten ook alle pasjes in het hoesje, inclusief het bankpasje van haar man! Of wij kunnen helpen..... Natuurlijk kunnen we dat. Vandaag zitten we alweer vroeg in de auto naar Breukelen, Bianca en haar man liggen aan een mooie steiger in de Herenstraat. 

Het zonnetje schijnt aan de Vecht. De Vecht ontstond rond 600 v.Chr. als deel van de Rijndelta en bovenloop van het Oer-IJ.In de Romeinse tijd was de rivier bekend onder de naam Fectio. Het meest zuidelijke stroomgebied kenmerkte zich door de afsplitsing van de Vecht van de toenmalige Rijn ter hoogte van het Romeinse fort Fectio. Na het vertrek van de Romeinen rond 270 n.Chr. volgen ongeveer vier eeuwen waarin sporen van mensen ontbreken.In de Middeleeuwen was de Vecht een zeer belangrijke scheepvaartverbinding tussen (de voorloper van) de Zuiderzee, vanwaar Noord-Europa bereikt kon worden, en de Rijn, die onder andere toegang gaf tot wat nu Duitsland heet. Dorestad en later de stad Utrecht hadden hier hun economische bloei aan te danken. (Kleine) delen van de Vecht zijn vanaf de Middeleeuwen gekanaliseerd en/of doorgestoken. In de 17e eeuw, de Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen.

 Veel ervan zijn tijdens de economische malaise aan het begin van de 19e eeuw verkocht en gesloopt, maar bijvoorbeeld Buitenplaats Vegt en Hoff in Breukelen bestaat nog.Bianca en haar man liggen tegenover Buitenplaats Vegt en Hoff. Er kan makkelijk geparkeerd worden en binnen de kortste keren is Marja klaar voor de duik! Bij het afdalen heeft ze zelfs een beetje zicht en ook op de bodem is er zicht zolang Marja maar niets aanraakt! Er daar staat de telefoon, rechtop, tussen de stenen, op de bodem van de Vecht! Al snel is Marja weer boven water, nu met de telefoon van Bianca in haar handen! Niet veel later worden we zelfs getrakteerd op appelgebak! Wat lekker!

Afbeelding
Inschrijven kan weer, 75e Vechtloop van start op dinsdag 27 augustus Sport
Afbeelding
Olie in Haarrijnseplas in Utrecht opgeruimd Nieuws
Mobiel energieloket in Maarssenbroek tijdens Maarssenbroek 50 jaar
Energieloket Stichtse Vecht op zomerse toer Gemeente
Komt er nog een nieuwe brug bij Breukelen?
Tweede brug over de Vecht bij Breukelen weer in beeld Nieuws
Ruime keus in badkamers.
Revolution Bath n Tiles voor de beste keus in badkamers Ondernemend
Julien van Stokkem Chef-kok en eigenaar van Balijepark.
Feestelijke voordeelmaand bij restaurant Balijepark Ondernemend
Afbeelding
Tijdelijke opvanglocatie asielzoekers in Maarssenbroek Nieuws
Wethouder Van Vliet
Gemeente steunt oprichting Gebiedscoöperatie Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Minder klachten over de gemeente Stichtse Vecht in 2023 Nieuws
Afbeelding
4,9 miljoen euro voor restauratie 19 rijksmonumenten met slot Zuylen en toren bij kasteel Nijenrode Nieuws
Afbeelding
'Ik bel even om te checken of u goed bent opgestaan'. Nieuwe coördinator voor contactcirkel Maarssen gezocht Lezersnieuws
Burgemeester Maarten Divendal.
Opzet Abcouder Feestweek op onderdelen aangepast, meer controle op dronken jongeren Nieuws
Afbeelding
Paus Adrianus VI eindelijk thuis in Utrecht Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport