Provincie Utrecht
Provincie Utrecht

GroenLinks Stichtse Vecht hekelt besluitvorming rond de N201 bij Loenersloot

Nieuws

LOENERSLOOT > Volgens GroenLinks is het mis gegaan met de besluitvorming rond de verkeersproblemen op de N201 en over de participatie valt wel wat op te merken.

Bij Loenersloot wordt het breder en drukker om de doorstroming te verbeteren en dat valt verkeerd bij de Dorpsraad en enkele bewoners, zo bleek vorige week al in enkele ingezonden brieven aan VARnws. 

Reden voor GroenLinks-raadslid Ed Theunen om vragen te stellen aan het college. 'Men geeft aan dat de wensen van de bevolking genegeerd zijn en dat de inspraak slechts voor de vorm (b)lijkt te zijn geweest. De fractie van GroenLinks is eveneens teleurgesteld in het voorstel. Er wordt ingezet op de snelle doorstroom van nog meer autoverkeer en niet op het beperken van de overlast en de milieuschade voor de gemeente en de kern Loenersloot in het bijzonder', aldus Theunen. 'Het college van B&W van Stichtse Vecht, noch de gemeenteraad zijn bepalend in de keuze van de provincie en Rijkswaterstaat. Dat neemt niet weg dat met name het College op de diverse provinciale overlegtafels invloed kan uitoefenen op de uiteindelijke keuzes.'

GroenLinks wil nu opheldering over de inspanningen van de gemeente. 'Wat is in het bijzonder de opvatting over het knelpunt bij de kern Loenersloot ? Wil het college hierin het standpunt verdedigen dat ook in de kern Loenersloot een aangepaste snelheid gehanteerd dient te worden, vergelijkbaar met de situatie in Vreeland?, zo wil de fractie weten. 

In Vreeland wordt een uitzondering gemaakt op de 80 kilometer omdat de weg dicht bij de bebouwing loopt. Loenersloot is als kern weliswaar kleiner, maar zeker vergelijkbaar. Sterker, de bebouwing van de binnenweg ligt dichterbij de N201, zo stelt GroenLinks. 'Waarom niet vanaf de A2 tot de huidige grens bij Vreeland de snelheid aanpassen tot 50 of 60 km per uur ? Het is volgens onze fractie een keuze voor de provincie en zeker geen dwingend principe', vervolgt raadslid Theunen. 'Deelt het college de zorg van de bevolking van Loenersloot dat verbreding van de weg de leefkwaliteit (onder meer geluid en fijnstof) negatief beïnvloedt ? GroenLinks benadrukt hierbij dat het gaat over de cumulatie van milieueffecten. Het is niet alleen extra belasting van een verbrede N201. Het komt bovenop onder meer de uitstoot van de scheepvaart op het Amsterdam Rijn kanaal en de verbrede A2.'

GroenLinks wil nu weten of het college in kaart wil brengen wat de gevolgen zijn voor Loenersloot en of de wethouder nog kans ziet bij de provincie om de plannen aan te passen.

Afbeelding
Stichting Steun Kinderen in Polen/werkgroep Oekraïne op zoek naar opslagruimte Lezersnieuws
Afbeelding
Ontdek de wereld van het water tijdens de Vismigratiedag bij de Weerdsluis in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Polsstokverspringen Reinier Overbeek met verste dagsprong in Linschoten Sport
Afbeelding
Lintje voor VIOD-vrijwilliger Theo van Houten Gemeente
Het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd
In Museum Hoge Woerd, van Vondst naar Verzameling Twee eeuwen archeologie in de PUG-collectie Vrije tijd
Afbeelding
Circus Salto in Maarssenbroek met volop vertier voor jong en oud Vrije tijd
Afbeelding
A2: gedeeltelijke afsluiting tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil; weekend 24 - 27 mei 2024 Nieuws
Afbeelding
OSM'75 Mo15-2 vieren kampioenschap met 3-0 overwinning op DVSU Sport
Afbeelding
30-jarig ParkPodium in Breukelen pakt uit met jubileumfestival Nieuws
Een hartelijk welkom van burgemeester Reinders.
Stichtse Vecht zet de deuren wagenwijd open, open dag gemeente met veel activiteiten Nieuws
Afbeelding
Politieke inspiratieavond ChristenUnie met Maarten van Ooijen in Wilnis Lezersnieuws
Afbeelding
Landhuis Oud-Amelisweerd grote winnaar Kasteelprijs 2024 met perentaart met karamelsaus Nieuws
Joeri de Wit (links) en Johannes Fokkens (rechts)
Video Provincie Utrecht telt weidevogels: van grutto tot graspieper Nieuws
Boeken- en platenmarkt Breukelen
Boeken- en platenmarkt Breukelen Vrije tijd