Afbeelding

Onrust en ergernis over verkeerslichten op grote kruisingen in Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK > Een paar ongelukken, storingen in de verkeersregelinstallaties, hoog opgeschoten groen, langere wachttijden voor rood licht.

De twee grote kruisingen in Maarssenbroek zijn de afgelopen tijd weer onderwerp van discussie. De knooppunten Safariweg-Burgemeester Waverijnweg- Ruimteweg en Vogelweg-Burgemeester Waverijnweg-Floraweg zijn belangrijke onderdelen van de doorstroming van het verkeer in en uit Maarsenbroek.

De wachttijd voor rood is aantoonbaar aanzienlijk toegenomen, ook zonder ander verkeer op de kruisingen, maar volgens de gemeente is er niets veranderd de afgelopen weken. ‘Er zijn geen aanpassingen geweest in de afsteltijden’, zo laat een woordvoeder weten op vragen maandag van VARnws. Voor veel automobilisten een onbevredigend antwoord, zo leert een rondje bellen langs automobilisten, die vrijwel dagelijks van de routes gebruik maken. ‘Het is na een storing twee weken geleden gewoon veel langer wachten voor rood licht, ook als er niets aankomt. Het lijkt op een standaard wachttijd en dat de detectielussen in het wegdek niet meer werken of aanstaan’, zo is de suggestie van een van de automobilisten.

De twee storingen afgelopen maand op de kruising Vogelweg-Burgemeester Waverijnweg-Floraweg werden veroorzaakt door haperende software volgens de gemeente, maar werden snel opgelost. ‘Hiervoor is een servicecontract afgesloten. De onderhoudsaannemer is binnen 4 uur op locatie’, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

De gehele installatie zou worden vervangen door een set slimme dynamische verkeerslichten, die voor een betere doorstroming moeten zorgen in en uit Maarssenbroek, maar het is nog niet beken wanneer die aanpassingen worden doorgevoerd.

De ongelukken met vooral materiele schade hebben in vrijwel alle gevallen te maken met het niet goed-verlenen van voorrang en het rijden door rood licht. Op social media gaat nu de suggestie rond dat er nu meer gas wordt gegeven om het groen nog te halen gezien de veel langere wachttijden voor een rood verkeerslicht. VARnws heeft aan de gemeente vervolgvragen gesteld om nog eens goed te kijken naar de antwoorden, vooral over de wachttijden

Afbeelding
Spannende clubkampioenschappen SHV Woerden Sport
Afbeelding
In Nae Do kwan zeer succesvol op de Open Dutch 2023 Sport
Afbeelding
Hoe houd je je goede voornemens vol? Gemeente
Afbeelding
Stedin bouwt in 2023 nog sneller als antwoord op de toenemende energievraag, juist in regio Utrecht Nieuws
Afbeelding
MOmenz is nieuwe naam van Welzijn Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Uitnodiging: Mantelzorgbijeenkomst 8 februari - van 09:30 tot 11:00 Denk jij nog genoeg aan jezelf? Gemeente
Afbeelding
HEMA Bisonspoor gaat op de schop Ondernemend
Afbeelding
IVNLezing Invasieve Exoten, er komen er steeds meer Vrije tijd
Afbeelding
Opera op Slot Zuylen 18, 19 en 26 februari Vrije tijd
Afbeelding
OSM'75 erelid Hans van den Boogaard overleden Nieuws
Afbeelding
Toneelvereniging Westbroek speelt Bruidzilla Lezersnieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over woonvisie, staat van organisatie en veiligheidsplan Gemeente
Afbeelding
Voor de Bibliotheek Loenen zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwillige gastheer of gastvrouw Gemeente
Afbeelding
Woningbouw boven de Lidl Reigerskamp kan al snel Nieuws