Afbeelding

Onrust en ergernis over verkeerslichten op grote kruisingen in Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK > Een paar ongelukken, storingen in de verkeersregelinstallaties, hoog opgeschoten groen, langere wachttijden voor rood licht.

De twee grote kruisingen in Maarssenbroek zijn de afgelopen tijd weer onderwerp van discussie. De knooppunten Safariweg-Burgemeester Waverijnweg- Ruimteweg en Vogelweg-Burgemeester Waverijnweg-Floraweg zijn belangrijke onderdelen van de doorstroming van het verkeer in en uit Maarsenbroek.

De wachttijd voor rood is aantoonbaar aanzienlijk toegenomen, ook zonder ander verkeer op de kruisingen, maar volgens de gemeente is er niets veranderd de afgelopen weken. ‘Er zijn geen aanpassingen geweest in de afsteltijden’, zo laat een woordvoeder weten op vragen maandag van VARnws. Voor veel automobilisten een onbevredigend antwoord, zo leert een rondje bellen langs automobilisten, die vrijwel dagelijks van de routes gebruik maken. ‘Het is na een storing twee weken geleden gewoon veel langer wachten voor rood licht, ook als er niets aankomt. Het lijkt op een standaard wachttijd en dat de detectielussen in het wegdek niet meer werken of aanstaan’, zo is de suggestie van een van de automobilisten.

De twee storingen afgelopen maand op de kruising Vogelweg-Burgemeester Waverijnweg-Floraweg werden veroorzaakt door haperende software volgens de gemeente, maar werden snel opgelost. ‘Hiervoor is een servicecontract afgesloten. De onderhoudsaannemer is binnen 4 uur op locatie’, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

De gehele installatie zou worden vervangen door een set slimme dynamische verkeerslichten, die voor een betere doorstroming moeten zorgen in en uit Maarssenbroek, maar het is nog niet beken wanneer die aanpassingen worden doorgevoerd.

De ongelukken met vooral materiele schade hebben in vrijwel alle gevallen te maken met het niet goed-verlenen van voorrang en het rijden door rood licht. Op social media gaat nu de suggestie rond dat er nu meer gas wordt gegeven om het groen nog te halen gezien de veel langere wachttijden voor een rood verkeerslicht. VARnws heeft aan de gemeente vervolgvragen gesteld om nog eens goed te kijken naar de antwoorden, vooral over de wachttijden

Afbeelding
Provincie Utrecht lanceert tool voor aanleg duurzame daken Nieuws
Afbeelding
Mentale gezondheid jongvolwassenen regio Utrecht nog steeds onder druk Nieuws
Afbeelding
Leerlingen van basisschool De Bijenschans rennen enorm bedrag bij elkaar Lezersnieuws
Afbeelding
Jeugdbrandweer houdt 24 uurs-dienst in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Muzikale fietstocht door Nederland in 4 en 1 theater Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Concert Dorpskoor in Nigtevecht Lezersnieuws
Afbeelding
Regio Utrecht is Europa's meest competitieve regio Nieuws
Afbeelding
Dikke voldoende voor het OV in regio Utrecht; tram scoort zelfs 8 Nieuws
Afbeelding
Voorrang voor Maarssenbroekers bij sociale koopwoningen in Haagstede Nieuws
Afbeelding
“Wie heeft nog ZUILEN in z'n paspoort staan?" Lezersnieuws
Afbeelding
Duik samen met Sven Ratzke in de mooiste muziek van de afgelopen eeuw, Venus & Mars komt naar Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Nieuwe gespreksronde tussen verkenner en politieke partijen Provinciale Staten Nieuws
Afbeelding
Kampioenen bij OSM Badminton Sport
Afbeelding
41e Hellas ZomerAvondCup Sport