Afbeelding

Onrust en ergernis over verkeerslichten op grote kruisingen in Maarssenbroek

Nieuws

MAARSSENBROEK > Een paar ongelukken, storingen in de verkeersregelinstallaties, hoog opgeschoten groen, langere wachttijden voor rood licht.

De twee grote kruisingen in Maarssenbroek zijn de afgelopen tijd weer onderwerp van discussie. De knooppunten Safariweg-Burgemeester Waverijnweg- Ruimteweg en Vogelweg-Burgemeester Waverijnweg-Floraweg zijn belangrijke onderdelen van de doorstroming van het verkeer in en uit Maarsenbroek.

De wachttijd voor rood is aantoonbaar aanzienlijk toegenomen, ook zonder ander verkeer op de kruisingen, maar volgens de gemeente is er niets veranderd de afgelopen weken. ‘Er zijn geen aanpassingen geweest in de afsteltijden’, zo laat een woordvoeder weten op vragen maandag van VARnws. Voor veel automobilisten een onbevredigend antwoord, zo leert een rondje bellen langs automobilisten, die vrijwel dagelijks van de routes gebruik maken. ‘Het is na een storing twee weken geleden gewoon veel langer wachten voor rood licht, ook als er niets aankomt. Het lijkt op een standaard wachttijd en dat de detectielussen in het wegdek niet meer werken of aanstaan’, zo is de suggestie van een van de automobilisten.

De twee storingen afgelopen maand op de kruising Vogelweg-Burgemeester Waverijnweg-Floraweg werden veroorzaakt door haperende software volgens de gemeente, maar werden snel opgelost. ‘Hiervoor is een servicecontract afgesloten. De onderhoudsaannemer is binnen 4 uur op locatie’, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

De gehele installatie zou worden vervangen door een set slimme dynamische verkeerslichten, die voor een betere doorstroming moeten zorgen in en uit Maarssenbroek, maar het is nog niet beken wanneer die aanpassingen worden doorgevoerd.

De ongelukken met vooral materiele schade hebben in vrijwel alle gevallen te maken met het niet goed-verlenen van voorrang en het rijden door rood licht. Op social media gaat nu de suggestie rond dat er nu meer gas wordt gegeven om het groen nog te halen gezien de veel langere wachttijden voor een rood verkeerslicht. VARnws heeft aan de gemeente vervolgvragen gesteld om nog eens goed te kijken naar de antwoorden, vooral over de wachttijden

Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws