Afbeelding

Suppen voor vluchtelingen Myanmar

Nieuws

OUD-ZUILEN > We startten de dag met een groepsfoto. Allemaal met 3 vingers in de lucht; het protest/ verzetsteken om zichtbaar te maken dat wij de mensen in Myanmar steunen!  

Na een korte warming-up,was iedereen klaar voor vertrek. Vanuit Oud-Zuilen vertrokken 18 suppers onder begeleiding van 2 boten richting Utrecht. Na de Weerdsluis richting Ledig Erf. Via de gracht, dwars door de stad terug. De sup-karavaan trok veel aandacht van mensen op de kade. Via QR-codes op de boten en collectebussen aan lange stokken, konden mensen vanaf de kant doneren. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Het laatste stuk van De Weersluis terug naar Oud Zuilen was pittig door regen en wind tegen. Iets na 4en kwamen de suppers weer aan in Oud Zuilen waar zijn hartelijk werden ontvangen door dorpsgenoten, familie en vrienden en stond er een heerlijke borrel klaar, aangeboden door Bistro Belle.  

Ook Tamla supte mee. Hij komt zelf uit Myanmar en was blij op deze manier iets te kunnen betekenen voor zijn mensen daar. 

De actie werd georganiseerd door Marieke Ramp- van Wijk die zich met No Yellow Beans Day al ruim 12 jaar inzet voor vluchtelingen in Myanmar.

Februari dit jaar vond er in Myanmar een staatsgreep plaats, waarbij het leger op brute wijze de macht overnam. Er zijn sindsdien ruim 200.000 vluchtelingen in eigen land. In combinatie met COVID en overstromingen die het land troffen, is het leed niet te overzien. Er is dringend behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, medicijnen en shelters voor tenten. Het doel van de SUP-sponsor-tocht was om zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp aan de mensen in Myanmar. Dat is gelukt! De actie heeft ruim €21.000 opgeleverd en nog steeds komen donaties binnen. De teller loopt al op naar €22.000. Geld wat daar een fantastische bestemming krijgt. Via de Facebookpagina van No Yellow Beans Day en de website; www.no-yellow-beans-day.nl zal zichtbaar worden gemaakt hoe het geld besteed is. Marieke dankt iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan deze succesvolle actie!

”‘Ik kan nog steeds niet bevatten hoe iets wat met een klein idee begon, is uitgegroeid tot een event als dit met een opbrengst die alle verwachtingen overstijgt. Ik hoor van mensen terug dat ze graag doneren aan een kleinschalig goed doel als dit, wetende dat het geld voor 100% terecht komt waarvoor het bedoeld is. En dat klopt! Ik heb er inmiddels een tweede baan naast, want het is allemaal liefdewerk-oud-papier. Ik weet waarvoor ik het doe, dus heb het er graag voor over! “

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Locoburgemeester Karin van Vliet op bezoek bij diamanten bruidspaar Stellaard-van den Brink uit Maarssen-Dorp Gemeente
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Oranjeweek in Merenhoef
Oranjeweek in Merenhoef Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Goed nieuws voor de vleermuis: 5 nieuwe leefplekken rijker in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Veel te doen op de Open dag van gemeente Stichtse Vecht, voor jong en oud Gemeente
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente