Afbeelding

Update stroomstoring Maarssen: iedereen heeft weer stroom

Nieuws

STICHTSE VECHT > De grote stroomstoring in Maarssen en omgeving is voorbij.

Rond 0114 was de ellende voorbij. ‘’Alle klanten hebben weer stroom. Oorzaak was een defecte elektriciteitskabel’, aldus Stedin

Eerder bericht

De stroomstoring in Maarssen-Dorp en omgeving duurt nu al bijna 12 uur en heeft grote gevolgen. Van burgmeester Ap Reinders nu de oproep om elkaar te helpen. ‘Sinds het middaguur een grote stroomstoring in onze gemeente. Zorgelijk, met alle gevolgen van dien. Inmiddels heeft Stedin het probleem deels opgelost. Meesten van u kunnen zich ondanks alle overlast redden. Maar help aub diegenen die wat hulp kunnen gebruiken’, zo laat de burgemeester weten via twitter. Politie zal vannacht in die delen van de gemeente waar de elektriciteit nog niet is aangesloten een extra oogje in het zeil houden

Monteurs van Stedin hebben een deel van de stroomvoorziening hersteld. 2.218 klanten hebben weer stroom. Monteurs werken verder om de storing volledig te verhelpen. Inmiddels komen er ook weer meldingen vanuit Maarssen-Dorp, zoals de Van Lingenlaan, dat de stroom opnieuw is uitgevallen, maar op sommige plaatsen na een uurtje weer stroom. ‘Voor zo lang het duurt’, aldus een bewoner.

Eerder bericht

Door een grote stroomstoring zitten duizenden mensen in Stichtse Vecht en een deel van Utrecht al uren zonder elektriciteit. Monteurs van netbeheerder Stedin proberen de spanning op het net terug te brengen. Maar er is nog geen zicht op een oplossing, zo zegt Stedin bij RTV Utrecht. En las er weer stroom is, zal het mondjesmaat om geen problemen te krijgen weer worden ingeschakeld  Volgens Stedin is de storing einde van de ochtend ontstaan en zijn 5.420 klanten in Tienhoven, Maarssen-Dorp, Breukelen, Westbroek en Utrecht getroffen. Ook het gemeentekantoor bij Goudestein in Maarssen zit zonder stroom, maar draait nu de noodaggregaat  Winkels, restaurants en zorgcentra hebben ook te maken met de gevolgen. Zo vraagt iemand via social media om zaklampen voor Merenhoef. 

De lokale partij Samen Stichtse Vecht wil opheldering. ‘In korte tijd voor de derde keer een grote stroomstoring in Stichtse Vecht, waar tienduizenden gezinnen en vele ondernemers de dupe van zijn. Kunnen jullie Stedin aangeven wat de oorzaken zijn en wat gedaan gaat worden meer te voorkomen’, zo laat de fractie weten via twitter.’ Een derde grote storing in Stichtse Vecht in korte tijd. Vandaag ook het nieuws dat het elektriciteitsnetwerk van Utrecht vol is. Wat is er aan de hand en wat zijn de effecten voor de toekomst? Samen met andere fracties gaan we vragen stellen.

Afbeelding
Tienhoven’s jeugdteam herfstkampioen Sport
Afbeelding
Oukoper molen langs A2 volledig vernieuwd Nieuws
Afbeelding
Hartverwarmende decemberactie van buurtbewoners Antilopespoor Kinderen brachten zelfs hun eigen speelgoed’ Nieuws
Afbeelding
Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Write for Rights 11 december in de Pauluskerk in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen Nieuws
Afbeelding
Uitverkocht Proms Night Stichtse Vecht een overweldigend succes Nieuws
Afbeelding
Nieuwe sponsor voor het damesteam van de Utrechtse Rugby club Sport
Afbeelding
Sint en Piet in de Vondel bij de ouderen. Lezersnieuws
Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum : Schilders van de Vechtstreek Vrije tijd
Afbeelding
In Nae Do Kwan zeer succesvol op het NK ITF Taekwon-Do Sport
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over nieuwe verkeersplannen en nieuwbouw Broeckland voor 23 miljoen euro Gemeente
Afbeelding
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ Sport
Afbeelding
Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht Ondernemend