In 2019 leek alles nog hoopvol
In 2019 leek alles nog hoopvol Owner

Project ‘Zorgcentrum in Open Hof’ moet helaas worden beëindigd

Nieuws

MAARSSEN > De wijkgemeente Ontmoetingskerk met als kerkgebouw Kerkcentrum Open Hof aan de Kerkweg heeft in februari 2019 een intentieverklaring getekend met een viertal huisartsen in Maarssen om te komen tot vestiging van een Gezondheidscentrum in Kerkcentrum Open Hof. Het karakteristieke kerkgebouw met toren aan de rechterkant van het Kerkcentrum zou als vierplek van de wijkgemeente verder worden ontwikkeld, de rest van het gebouw zou worden verbouwd tot Gezondheidscentrum.

In de periode na het ondertekenen van de intentieverklaring is door een projectgroep veel werk verzet om te komen tot een goede uitwerking van de plannen. In nauw overleg en samenwerking met architecten en aannemers zijn vele mogelijke uitwerkingen ontwikkeld en beoordeeld. Toen de plannen wat concreter waren uitgewerkt is ook uitvoerig overlegd met de gemeente Stichtse Vecht. Daarbij speelde een grote rol, dat een deel van het Kerkcentrum (de witte voormalige directeurswoning links van de ingang) een rijksmonument is, en het kerkgebouw met toren en kosterswoning karakteristiek worden gevonden. Daardoor golden veel beperkingen bij de uitwerking.

Uiteindelijk is recent een ontwerp ontstaan, dat goede kans maakte om goedgekeurd te worden door de gemeente Stichtse Vecht. Daarom is op basis van dat ontwerp aan de bouwadviseur gevraagd een actuele kostenraming te maken met inachtneming van de veranderingen, die inmiddels in de plannen waren aangebracht en met de meest recente materiaal- en uitvoeringskosten. Tot onze grote spijt levert deze kostenraming een dusdanig hoog bedrag op, dat het project niet meer uitvoerbaar is binnen de door wijkgemeente Ontmoetingskerk tevoren gestelde investeringsgrenzen.

Door de richtlijnen van gemeente Stichtse Vecht was er minder ruimte beschikbaar voor de inrichting van het zorgcentrum, en verminderden de mogelijke jaarlijkse huuropbrengsten. Daarnaast leidde de stormachtige ontwikkeling van de bouwkosten in de afgelopen maanden ook nog tot een fors hoger kostenplaatje.

Helaas is het mooie plan van wijkgemeente Ontmoetingskerk voor combinatie van een kerkgebouw met een zorgcentrum niet haalbaar is. Teleurstellend voor de kerkgemeenschap maar niet minder voor de huisartsen en apotheek. Desondanks wil de wijkgemeente Ontmoetingskerk doorgaan met het zoeken naar oplossingen om Kerkcentrum Open Hof ook in de toekomst te kunnen blijven gebruiken. Daarom zal de projectgroep, die met dit project bezig is geweest blijven voortbestaan en gaan kijken welke andere plannen kunnen worden ontwikkeld.

Afbeelding
Ruim 41.500 bezoekers vierden de vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Utrecht Nieuws
Afbeelding
Oud-Breukelaar Rob de Vos start met nieuw lifestyle festival, TheWeeknd op DeFabrique in Maarssen Ondernemend
Afbeelding
Duitse busje tjokvol valse merkkleding gepakt op de A12 bij De Meern Nieuws
poldermolen Kockengen
molendag in Kockengen Lezersnieuws
Afbeelding
Bijzondere middag voor verschillende hulpdiensten in Breukelen Lezersnieuws
WCKT 2023 in Thialf
Schaatser Ties van Seumeren maakt overstap naar Development Team Fryslân. Sport
Advies voor juiste opleiding en baan.
De weg naar de juiste opleiding en beroepskeuze, advies en coaching van Ton Creemers Ondernemend
Herdenking in Maarssen-Dorp bij Goudestein
Stichtse Vecht was even stil om 20.00 uur bij de herdenkingen Nieuws
Afbeelding
Pink Ribbon Soester Wandelweekend populair: al 1.500 inschrijvingen Vrije tijd
Edo Ankum van Stichting Rondje Pampus overhandigt cheque aan Gebiedsteam van Landschap Noord-Holland
Rondje Pampus overhandigt cheque van € 5.000,- voor Otteronderzoek Lezersnieuws
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 5 mei en donderdag 9 mei Lezersnieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport